С бурни аплодисменти и ставане на крака под ситния ръмеж

...
С бурни аплодисменти и ставане на крака под ситния ръмеж
Коментари Харесай

Елена Йончева показа сина си на Бузлуджа

С бурни овации и ставане на крайници под ситния ръмеж над 70 000 членове и симпатизанти Българска социалистическа партия посрещнаха в подножието на връх Бузлуджа сръбската звезда Горан Брегович и неговия оркестър за сватби и погребения, който беше огромният пирон в програмата на обичайния събор на левицата във връзка 127-та годишнина от началото на проведеното социалистическо придвижване в България, написа Монитор.
Брегович и музикантите му дойдоха с пряк полет от Рим, където в петък вечер са имали от дълго време уречен концерт и до последно уредниците на проявата тръпнеха в очакване дали световноизвестната тайфа ще успее да съблюдава ангажиментите си и да извърши шлагерите си на Историческата поляна. Сред множеството беше и двугодишният наследник Тео на националната представителка Елена Йончева. Синеокият хлапак даже си поигра с палките на барабаниста.
В непосредственост до трибуната в очакване на началото на митинга беше и тогавашният министър на културата при Тодор Живков Георги Йорданов, който получи премията на Народно събрание на Българска социалистическа партия на името на Димитър Благоев дружно с англичанката Мерсия Макдермот, чиято нова биографична книга за Дядото бе показана неотдавна у нас.
Над 550 рейса на двата големи паркинга край монумента Чинията преброиха служителите на реда, които осигуряваха напредването на множеството. Поне още 200 имаше по пътя към Долината на тракийските царе, а част от хората по този начин и не съумяха да стигнат до поляната.
По 1,50 лева се продаваха кебапчетата, толкоз костваха и топлите питки. Едни до други бяха подредени магнитчета с облиците на Сталин, Путин, Живков и Корнелия Нинова, като тъкмо те бяха и най-скъпи – по 2 левчета. Продавачът с възприятие за комизъм разяснява разликата от 50 стотинки с думите: „ Ами пазарна стопанска система, това което се търси най-вече е по-скъпо! “.
Далеч преди партийното управление да сервира венци и букети пред барелефа на Дядото и учредителите на БРСДП редови социалисти оставиха своите китки, а пристигналият от Пирдоп някогашен заварчик Евстати Евстатиев възпламени дузина свещи пред паметника на войводата Хаджи Димитър.75-годишният мъж показа, че за пръв път идва на мястото, където Хаджията е намерил гибелта си преди 150 години, а татко му като млад боец охранявал през 30-те години на предишния ХХ век камъните, с които бил направен паметникът му в родния Сливен.
По традиция митингът потегли с химна, Интернационала и Одата на насладата. На трибуната Корнелия Нинова изведе представители на младежкото обединяване в Българска социалистическа партия, в двата края на предната редица бяха Елена Йончева и публицистката Велислава Дърева. Част от депутатите на левицата останаха по стълбите към трибуната, а някои избраха да се смесят с множеството. Там беше и регионалният ръководител на Българска социалистическа партия – Пловдив Георги Гергов. Отсъстваха някои от знаковите лица като Румен Овчаров, Михаил Миков и други
В надъханото си послание председателката Корнелия Нинова запита:„ Възможни ли са нашите „ фантазии “, както ги нарекоха някои съперници? “ и след риторичния въпрос сама си отговори: „ Възможни са, не споделяме, че ще е елементарно. Не споделяме, че всичко ще бъде в този момент и незабавно, само че би трябвало да стартираме диалога с народа си. Той е - завършек на Прехода, обща национална сила за различен път на развиване на България “.
„ С другарки и приятели “ се обърна към аплодиращата го аудитория Горан Брегович, който излезе на сцената след увертюра по национални претекстове в осъществяване на правилните си „ трубачи “. Минути по-късно хиляди припяваха на части като „ Калашников “ и „ Бела довиждане “. Междувременно предварително от поляната си потеглиха водачът на ПЕС Сергей Станишев и ексвъншният министър Кристиян Вигенин. Преди да отпътува Станишев организира диалог „ на крайник “ с кмета на община Болярово Христо Христов, който му изясни обстановката с чумата по дребните преживни животни там.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР