С божествен водосвет днес бе отворен за след основна рехабилитация

...
С божествен водосвет днес бе отворен за след основна рехабилитация
Коментари Харесай

След 50 години бул. „Арнолди” в Монтана бе изграден като такъв /снимки/

С възвишен водосвет през днешния ден бе отворен за след съществена рехабилитация бул. „ Арнолди” в Монтана. Кметът Златко Живков преряза трикольорната лента за откриването на обекта. В обръщението си той дефинира направеното като отговарящо на всички модерни условия за градска среда.
Булевардът е построен през 70 те години на ХХ век, по времето на строителството на най-големия жилищен комплекс в града „ Младост”. Там живеят близо 18 хиляди души.
„ Въпреки, че по градоустройствен платно това необятно улично платно е несъмнено като бул., до неотдавна то приличаше на писта на селскостопанско летище”, съобщи Живков.
Сега бул. „ Арнолди” към този момент е с четири ленти, проведени в две платна. Подменена е асфалтовата настилка общо 15 хиляди квадратни метра. Изградено е кръгово придвижване към паметника на военачалник „ Арнолди”. Подменени са бетонните бордюри и за пръв път са построени тротоари общо 3745 квадратни метра. Има обособени велоалеи в двете ленти на придвижване. Изградено е осветяване на разграничителната линия с 24 спомагателни стълба. Подобрено е отводняването. Има 6 пешеходни пътеки. Оформени на зелени площи и са сложени бетонни подпорни стени пред съществуващите търговски обекти.
Реконструкцията на булеварда бе направена с помощта на средства отпуснати целево от българското държавно управление. Инвестиция е в размер на 1.5 милиона лв..
По проект Монтана има 9 булеварда. Основни поправки са правени през годините на шест от тях - „ Трети март”, „ Христо Ботев”, „ Парта”, „ Ал. Стамболийски”, Хаджи Димитър” и в този момент „ Арнолди”. Два булеварда „ Монтана”, и „ Елин Пелин” са пуснати за придвижване недоизградени. Деветият избран по проект бул. е „ Пейо Яворов”. Сега на негово място е пешеходна зона от ж-п гарата до центъра на Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР