С богата програма Община Русе ще отбележи 6 май –

...
С богата програма Община Русе ще отбележи 6 май –
Коментари Харесай

Градът на хубавия син Дунав - Русе, ще отбележи своя празник

С богата стратегия Община Русе ще означи 6 май – Ден на храбростта и българската войска, както и Празник на град Русе. Събитията ще стартират още на 5 май, от 18 часа, пред Доходно здание с празничен концерт на Биг Бенд – Русе.
На 6 май, от 9 часа, в храма „ Свети Георги “ ще бъде отслужена света литургия от Митрополит Наум и свещеник Амвросий от Гюргево, Румъния.
В 11:00 часа, на площада пред Общината ще се състои Празничен концерт на децата на Русе, с присъединяване на реализатори и сформира при Общински детски център за просвета и изкуство.
От 11:00 до 12:00 часа и от 17:00 до 18:00 часа на пл. „ Батенберг “, пл. „ Хан Кубрат “ и пред Сградата с Часовника ще бъдат показани Музикални стрийт етюди от ученици на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “.
Пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война на площад „ Ал. Батенберг “, в 12:00 часа ще се състои тържествена гала. Слово ще произнесат шефът на РИМ - Русе проф. доктор Николай Ненов и регионалният шеф Галин Григоров. Заупокойна молитва за падналите за родината и признателен молебен за извоюваната независимост и Празника на Русе ще отслужат Н. В. Пр. Митрополит Наум и свещеници от Русенската Митрополия. Ще бъде строена Почетна рота от Русенския гарнизон, а празнични маршове ще извърши Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. По традиция тържествената гала ще приключи с полагане на венци и цветя. Водещ ще бъде артистът от държавна такса „ Сава Огнянов “ Ивайло Спасимиров.
От 18:00 часа, пред Съдебната палата, русенци и гостите на града ще имат опцията да се включат във фолклорен флашмоб, проведен от ФТТ „ Найден Киров “, с присъединяване на 8 танцови състава от Русе, измежду които ФТТ „ Найден Киров “, Танцова школа „ Играорци “, ФА „ Здравец “, ДЮФА „ Зорница “, Клуб „ Чанове “, ФТА „ Русчуклийче “, Клуб по танци „ Фламинго “, ФТС „ Зора “. Любители на националните танци могат да се включат на най-голямото хоро, извивало се до момента в Русе.
Празничната вечер на 6 май ще продължи с концерт-спектакъл Children in time с присъединяване на Русенска филхармония, Николо Коцев и група „ Кикимора “, от 20:30 часа, на площада пред Общината, и ще приключи с обилна заря.
На 7 май, от 17:30 до 18:30 ч. на пл. „ Батенберг “, пл. „ Хан Кубрат “ и пред Сградата с Часовника, русенци ще се насладят на осъществяванията на ученици на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “.
Припомняме, че на 9 май, от 18 часа, на площад „ Свобода “, неповторимо зрелище „ Европа – това сме ние “ ще събере над 200 музиканти за Деня на Европа. Професионални музиканти и дилетанти ще показват дружно три емблематични творби – „ Дунавското хоро “ на Дико Илиев, „ На хубавия наследник Дунав “ от Йохан Щраус – наследник и „ Одата на насладата “ от Лудвиг ван Бетовен. В музикалната стратегия ще се включат оркестърът и хорът на Държавна опера – Русе, Общинският духов оркестър, китарният оркестър към Националното учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “, хор „ Дунавски талази “, хор „ Св. Георги “, Школата по национално пеене при ОбДЦКИ -Русе, както и рок музиканти.
На 10 май от 17:00 часа и на 11 май от 11:00 часа, на площад “Свобода “ ще бъде „ издигнато “ Градче на знанието по план на 19 общински детски градини. Проектът се назовава „ Удивителният свят на знаещите 6-годишни в Русе “ и е финансиран от общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ по стратегия „ Знание и напредък “ с поддръжката на фондация „ Еконт “. Науката ще бъде показана през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР