С богата и цветна програма бе открита Работилницата на Дядо

...
С богата и цветна програма бе открита Работилницата на Дядо
Коментари Харесай

С цветна програма бе открита Работилницата на Дядо Коледа в Благоевград

С богата и цветна стратегия бе открита Работилницата на Дядо Коледа в Благоевград. Началото бе сложено от ученици на Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.

В уютното пространство на Градска художествена изложба, всеки ден, до 21 декември, деца от детските заведения в Благоевград ще създават коледни декорации и сувенири. Коледната работилница ще бъде отворена от 09.00 до 17.00 часа.

Традиционно, в Работилницата на Дядо Коледа децата творят под управлението педагози, които оказват помощ на дребните гении и ще им демонстрират разнообразни техники на направа. Освен заниманието и игрите, участниците в Работилницата ще имат опция да научат доста забавни неща, свързани с идните празници – Коледа и Нова година.

През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат присъединяване в печеното на самун и изработката му. Представители от Православен информативен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите по какъв начин се създават рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, до момента в който хляба се пече.

Всичко направено ще бъде изложено по време на Детски коледен панаир, който също е част от Коледен фестивал „ Следвай звездата, озари пътя! “ на Община Благоевград.  Базарът ще бъде позициониран на площад „ Македония “ и ще се организира в границите на два дни- 22 и 23 декември.
 11-9  9-11  10-9  7-15  6-17  5-18  4-21  3-32  2-44  1-54
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР