С богата и разнообразна програма Русе ще отбележи своя празник

...
С богата и разнообразна програма Русе ще отбележи своя празник
Коментари Харесай

С богата и разнообразна програма Русе ще отбележи своя празник

С богата и разнообразна стратегия Русе ще означи своя празник - 6 май. Това оповестиха от общинската администрация в града.

Началото ще бъде сложено довечера с концерт на Общинския духов оркестър, който ще се състои пред Доходното здание. Началото на програмата на следващия ден ще бъде сложено с празнична света литургия в храма "Св. Георги ", която ще бъде отслужена от Русенския митрополит Наум и свещеници.

Концерт на децата на Русе ще се състои от 11,00 часа на централния площад в града. В него ще вземат участие реализатори и сформира от Общинския детски център за просвета и изкуство. По-късно денем - на разнообразни места в централната част на града, ученици на Националното учебно заведение по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов " ще показват музикални стрийт етюди.

Церемонията във връзка на Деня на храбростта и празник на Българската войска ще се състои по обяд пред Паметника на починалите в Сръбско-българската война.

Програмата ще продължи вечерта пред Съдебната палата, където русенци и гостите на града ще могат да се включат във фолклорен флашмоб, проведен от фолклорен танцов спектакъл "Найден Киров ". В него ще вземат участие още осем танцови състава, ще се извие и огромно хоро.

Празникът ще приключи с концерт-спектакъла "Children in time " - с присъединяване на Русенска филхармония, Николо Коцев и група "Кикимора ", и с обилна заря.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР