С богата художествена програма, децата от Пещера отбелязаха Деня на

...
С богата художествена програма, децата от Пещера отбелязаха Деня на
Коментари Харесай

Малчугани от Пещера пяха и танцуваха за Деня на детето

С богата художествена стратегия , децата от Пещера означиха Деня на детето - 1 юни. Пл. " България " се препълни от щастливи малчугани, пристигнали тук с цел да отпразнуват своя празник. Възпитаниците на шест детски градини в Пещера и Радилово демонстрираха на по-големите девойки и момчета по какъв начин се пее и танцува. Това оповестиха от пресцентъра на Община Пещера.

" Денят на детето е увещание на всеки от нас какъв брой е значимо да насърчаваме и да се грижим за благосъстоянието на децата . Децата са дребните частици на огромното благополучие, знамение, което изпълва живота на всеки възрастен с същинска наслада и топлота. Нека всеки нов ден да бъде благ и забавен, цялостен с безчет магии ", сподели в обръщението си към празнуващите деца кметът Йордан Младенов.

За програмата се погрижиха художествените ръководители, учителите и шефовете на детските градини и учебните заведения. В ранния следобяд на градския стадион ще се проведат футболни срещи сред тимовете на школата в Пещера. Акцентите от празничната стратегия ще приключат с годишна галерия на учениците от " П.Р. Славейков ".

На 1 юни означаваме един от най-старите интернационалните празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 година. Първото публично интернационално честване на Денят на детето е през 1950 година. Празникът е маркиран по едно и също време в 51 страни по света. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР