С блокади на ключови кръстовища в трите най-големи български града

...
С блокади на ключови кръстовища в трите най-големи български града
Коментари Харесай

Ден 36: Протестиращи засилват натиска в София, Пловдив и Варна

С блокади на основни кръстовища в трите най-големи български града - София, Пловдив и Варна, не престават всеобщите митинги против държавното управление и прокуратурата. И в днешния 36-и следващ ден на засилващи се демонстрации настояванията остават същите - незабавна оставка на министър-председателя Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев.

В столицата блокирани са кръстовищата на Орлов мост, пред Софийския университет и в сектора сред президентството и Министерския съвет. Много от линиите на градския превоз се движат с изменени направления.

Сутринта протестиращи се събраха и към постройката на Народното събрание, където през днешния ден трябваше да се организира изключително съвещание. То обаче беше саботирано от ръководещата партия ГЕРБ, чиито депутати демонстративно не влязоха в пленарната зала и провалиха съвещанието поради липса на кворум.

Пред постройката породи напрежение сред стачкуващи и полиция, откакто протестиращите посрещнаха дребното появили се на работа депутати с мятане на яйца и домати и с крясъци " Оставка! ". Недоволните от ръководството направиха жива верига пред централния вход на Народното събрание, преди към 11:00 ч. да се разотидат.

Заради следващия антиправителствен митинг в Пловдив довечера ще бъде спряно придвижването по централни булеварди и кръстовища. С изменени направления ще се движат 19 линии на градския превоз там, заяви БНР.

Във Варна остава блокирано кръстовището пред общината.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР