С близо 2 милиона последователи в социалните мрежи и десетки

...
С близо 2 милиона последователи в социалните мрежи и десетки
Коментари Харесай

Русев разказа откъде му идва прякорът и как е измислил Русев удря, Русев мачка

С близо 2 милиона почитатели в обществените мрежи и десетки милиони фенове пред екрана всяка седмица, кечистът Русев е едно от най-разпознаваемите български имена в света сега. За международната популярност, за спорта като шоу и за любовта към България, може да научите от изявлението на Георги Куситасев и оператора Иван Андреев за предаването Спорт+ по ТВ+.

Здравейте господин Петров. Благодаря, че се съгласихте да създадем това изявление. Нека стартираме с името. В международната федерация по кеч Ви познаваме като Александър Русев или единствено Русев. А в живота сте Мирослав Петров Барняшев. Откъде пристигна името „ Алексадър Русев “ или единствено „ Русев “ и за какво се изявявате с него в WWE?

Имах другар Русев в спортното учебно заведение, гребахме дружно в една лодка. Фамилията постоянно ми е харесвала. Така когато започнах в WWE и ми дадоха опция да си избера псевдоним, избрах Русев. А, Александър, просто ми звучеше българско. Но семейството взех от моя другар Васил.

Предполагам знаете, че сте един от най-известните, а можеби и най-известният българин в света сега. Как се чувствате от този факт?

Няма значение кой какъв брой е прочут, въпросът е България да бъде представяна в най-позитивна светлина пред света.

Започнал сте да се занимавате със спорт от дребен. Разкажете за този интервал от живота Ви.

Минал съм през много спортове, а първият беше битката. Единствената причина да се запиша на битка беше, че търсих нещо, което да е сходно на кеча. Е, не беше и се отхвърлих. След това пробвах други – карате, джудо, баскетбол, където в действителност и се задържах най-дълго. Също и академично гребане, като майка ми и татко ми. Така се записах в спортно учебно заведение няколко години по-късно и приключих.

Някога – като дребен, било ли ви е фантазия да станете част от международната федерация по кеч още повече, че в края на 90-те този развлекателен спорт бе доста нашумял в България.

Определено! Много преди края на 90-те за мен беше фантазия. Още тогава обикалях от човек на човек и търсих видеокасети със записи, с цел да виждам Хълк Хоган. По-късно, когато кабелната телевизия се появи в България, кечът нашумя още повече.

После идва опцията да заминете на бригада в Съединени американски щати, която се оказва повратна точка в живота Ви. Но при започване на престоя там знаем, че сте имали проблеми. Разкажете за тях и за това по какъв начин един никому незнаен българин се трансформира в една от най-големите международни звезди в развлекателната промишленост.

Проблеми имаме всички, въпросът е да ги превърнеш в позитиви по пътя към задачата. В момента, в който нещата се случват, всеки среща компликации, само че в този момент, поглеждайки обратно, очевидно всичко е трябвало да се случи. И това, че бях изпъден на улицата, и че нямах пари...това са просто неща, които ме направиха по-силен. Когато имаш цел, просто я следваш и нищо не е способно да те спре.

Там срещате и жена Ви Лана. Разкажете за нея. Тя също е европейка. Как се намерихте?

Запознахме се още в първия ден когато тя стартира работа във федерацията. След това Дъстин Роудс, Бог да го елементарни, който се занимаваше със театралните ни облици, я постави да работи с мен, тъй като тя приказва съвършен съветски, живяла е в Латвия 12 години, а и е хубавица. Така започнахме всеки ден да работим дружно, да упражняваме дружно, споделяхме доста време, станахме близки другари и нещата се случиха естествено….

Разкажете за сватбата с Лана. Знаем, че имахте две сватби – едната в Малибу, другата в Пловдив, които бяха снимани от екип на международната федерация за друго от шоутата.

О, те бяха толкоз различни… В Малибу не беше по никакъв начин неприятно, бяхме на плажа. Имаше виенски колела, разнообразни занимателни сергийки, като че ли си на цирк. Обаче в 23 ч. ни загасиха лампите и трябваше да приключим. А тук, знаете нашите сватби, шашнахме всички. Имахме доста американски посетители, взехме им акъла!

На братята Усо (трикрактни първенци при двойките в WWE) хареса ли им България. На видеа, фотоси от сватбата се вижда, че се хванаха за хорото?

Ами, по какъв начин....те са си надарени, незабавно го схвана. Само Джон беше тук, само че сподели, че това е най-хубавото празненство, на което в миналото е участвал.

В момента живеете с Лана в къща в Нашвил, Тенеси като разбрахме, че много неща към домът ви там са свързани с България. Правите и вино… Разкажете….

За вино ще е рано. Тъкмо посадихме асмите, само че след някоя година – несъмнено. Майка и татко ми пристигнаха, с цел да ми оказват помощ и към този момент всичко е готово.

Когато подписахте контракта със международната федерация по кеч някой от шефовете или другите звезди знаеше ли нещо за България. Бяха ли чували за нашата татковина?

Не, несъмнено не. Да си чужденец може да бъде и преимущество, само че и минус. За мен се оказа плюс. Допадна им това, че приказвам на различен език, че наподобявам много по-различно.

Това очевидно е направило усещане и на Джон Сина, който в едно изявление, по една от националните малките екрани в Съединени американски щати разказваше по какъв начин дребна страна като България има Русев и по какъв начин би трябвало да се гордее от този факт.

Благодаря на Джон за комплимента. Той обаче е огромен почитател на щангите и повдигането на тежести и е осведомен със страната ни отпреди. Повечето почитатели на кеча и хората във федерацията обаче чуха за България след моите представяния.

Какво си спомняте от дебюта в главното шоу, на шампионата Кралски тътнеж на 26 януари 2014г?

Спомням си, че нищо не беше несъмнено. Извикаха ме, само че не се знаеше дали ще вземам участие или не. Стоях през целия ден и чаках. В един миг, бях на кръга, видях по какъв начин на един екран се появи графика с името ми. Беше за милисекунда, когато се обърнах към този момент го нямаше, само че си помислих, че нещата може и да се случат. И по този начин, обадиха се на Лана, тя не беше в залата, незабавно излетя и пристигна. Не беше несъмнено и дали тя ще излезе с мен, дали двойката ни ще се хареса на публиката. Но всичко бе като на филм, всичко се получи.

Изпитвахте ли терзание, неспокойствие от толкоз доста фенове и камери?

Камерите не толкоз колкото...ти си квалифициран, или най-малко би трябвало да си. Аз постоянно съм вярвал в своите качества, постоянно съм бил самонадеян, само че възприятието че всичкия този труд и всичко през което си минал се концентрира в един ден, в едно участие….е напряко необикновено.

Много сте известен по света с думите: „ Русев удря, Русев мачка. “ От федерацията ли ви помолиха да кажете нещо на български… Разкажете…?

От федерацията имаха предпочитание преди музиката, която предшества мачовете ми, да се чува нещо на български, някаква имитация, само че нямаха визия каква да е тя. Идеята за „ Русев удря, Русев мачка. “ се роди инцидентно, до момента в който с Лана гледахме „ Роки 4 “. Във кино лентата се споделя “Каквото Драго удря, той унищожава.”, което на мен ми хареса и взех решение да направя нещо сходно. Застанах пред микрофона и то пристигна от самосебе си...”Русев удря, Русев мачка.” Попитаха ме какво значи, споделих им и го харесаха. Получи се от първия опит.

Известният в предишното кечист – Андре Гиганта е и с български корени. Това знаят ли го господин Макмеън и компания? И някой от тях чувал ли е за един от най-големите българи – Дан Колов?

Някой скоро ме попита... Беше Майкъл Хейс, един от продуцентите ни, та, той ме пита скоро по какъв начин се споделя оня “голям българин от ранните години на 20 век”. Питаше за Колов. За Андре всички си мислят, че е французин, а аз постоянно ги коригирам. Особено след документалния филм за него, който излезе неотдавна, който е прелестно изработен, все по-често става дума за него. Но, да, постоянно споделям, че аз не съм първият българин в кеча, аз съм вторият.

Знаем, че вие – кечистите доста обикаляте, тъй като всяка седмица има шоута, само че остава ли време да се прибирате в България- в родния Ви Пловдив и какъв брой пъти в годината успявате да се приберете в родния дом?

Веднъж може би, в случай че имам шанс и добра година. Иначе е по този начин, обекаляме доста. В паспорта си към този момент нямам празно място по страниците от пътувания, би трябвало да си направя нов, което пък стана мотив за къса почивка удома.

Кой е най-хубавият Ви другар в международната федерация по кеч?

Шеймъс. Не! Ще кажа първо жена ми, Лана, тъй като иска ми се разсърди, след нея е Шеймъс.

Кръстихте кучето си на него...

Да, майка ми и татко ми кръстиха кучето ни Шеймъс, а той беше доста разчувстван, разплака се от наслада.

Кога станахте толкоз близки с него?

На едно турне преди две години в Европа, може би. Бяхме в Ирландия и отдохме в неговата къща. Но мисля, че всичко стартира малко по-преди това в League of nations. Но гостуването в дома му в Ирландия даде началото на това близко другарство. Сега живее на 5 минути от моя дом в Нешвил.

А против кой противник Ви е било най-трудно на кръга?

Най-големият ми конкурент и в същото време връх досега е Джон Сина и мача ни на Кечмания 31, тъй като цяла година бях несломим. Първо го победих на шампионата „ Фастлейн “, а по-късно този страховит мач на Кечмания и излизането ми с танкове, войска.

Какви други спортове или извършения вършиме, с цел да поддържате високото равнище и да вършиме повече хватки?

Когато съм вкъщи отивам на бокс, също и на битка. Преди упражнявах и джиу-джицу, само че това по скоро не е за мен.

Как минава един ваш ден в най-голямата спортна развлекателна верига в света?

Събуждаш се в друг хотел, в друг щат всеки ден. Ставам, първата ми работа е да намеря „ Старбъкс “, с цел да си взема кафе. След това закусвам и потеглям да диря фитнес, където да направя тренировката си за деня. Следва време за обяд. Винаги си взимам и храна за след това, тъй като по-късно време няма! Отиваме на шоуто, което всекидневно стартира към 19:30 и продължава до късно, към 23 ч. Тръгваме си късно, пътуваме по 3-4 часа до идващия град…И по този начин още веднъж.

Остава ли Ви време за отмора, да гледате вашия обичан тим Реал Мадрид?

Благодарение на технологиите в днешно време не се постанова да съм вкъщи, с цел да виждам мачовете. Винаги мога да си ги пусна на телефона или таблета. Определено ги проследявам с интерес.

Финалът в Шампионската лига се изигра (Реал Мадрид завоюваха с 3-1 против Ливърпул), само че Русев даде прогнози преди мача кой ще завоюва, с какъв резултат и кои ще бъдат голмайсторите:

Мислите ли, че възпитаниците на Зинедин Зидан ще завоюват 13 купа от Шампионска лига?

Разбира се. Сто % те ще завоюват. Без подозрение.

Прогнозата Ви?

3-0

А кои ще бъдат голмайсторите?

Рамос просто наложително от корнер.... Предполагам Роналдо и Иско. Ю

Фен сте и на Локомотив (Пловдив). Те обаче не съумяха да стигнат до бараж в Първа лига. Следите ли по какъв начин се показаха този сезон в шампионата на България?

Хахаха, САМО ЛОКО!
Следите ли ги?
Там е по-трудно, само че предходната година, когато си бях вкъщи, вървях за първи път на мач от 2005-а. 12 години по-късно отидох отново на стадиона, представяте ли си! Беше вечерен мач, осветлението спря в 70-та минута, /смее се/, само че това беше без значение. Мачът беше против Лудогорец, а резултатът не беше положителен за нашите. Преживяването обаче беше отлично, атмосферата също. Направиха ми особено посрещане, дадоха ми плакет и членска карта на Локомотив, което беше доста благ жест, останах доста разчувстван.

Следите ли какво се случва с българския спорт и кой ви е обичания спорт/ състезател?

Гледам всички спортове с българско присъединяване. Зная,че Григор се показва доста добре по света. Обичам да се обзалагам на спорт с моя другар Сезаро ( прочут кечист), който е от Швейцария. Все не ни се получава работата да ги бием тези швейцарци! И с националният тим по този начин, и там се майтапим между тях. Всичко им се получава на тези швейцарци! Все се обзалагаме със Сезаро, все изгубвам. И в този момент му дължа едни 20-30 $. Но, да, проследявам всичко, което мога.

Cмятате ли, че Вие спомагате за положителния и различим имидж на България по света предвид на това, че едни от най-продаваните продукти на международната федерация по кеч са с лика на българското знаме и герб?

Надявам се да представям България единствено с положително. Не бих желал по никакъв метод да навредя на имиджа на страната си, в противен случай! Когато и да ме попитат, постоянно ще приказвам с горделивост за България.

Федерацията залага на от ден на ден кечисти от разнообразни, и в множеството случаи огромни страни, като Мексико, Япония, Индия, Англия и други. Как дребна страна като нашата се котира измежду тези страни и смятате ли, че това е много огромно Ваше достижение България да има роден представител?

Вижте, огромните страни имат и огромен пазар, затова е обикновено и да имат състезатели. За нас, от дребните страни, е доста мъчно. Трябва да си доста добър, в действителност добър, да не могат да отрекат гения ти, с цел да се наложиш на тази сцена.

Ако феновете наблюдават международната федерация по кеч би трябвало да знаят, че преди всичко това е спортно шоу, само че е доста мъчно една кеч звезда да направи огромна кариера и да остане в светлините на прожекторите, изключително от непозната страна. А вие го направихте като към този момент 4-та година сте измежду най-добрите- в главния ростер на шоуто. Как го постигате?

Идва ми отвъртре /смее се/. Как го реализирам ли... С доста труд, само че и гений. Винаги ми е идвало от вътрешната страна, било е част от мен. Всеки човек има някаква мощна дарба, това е моята.

Когато Ви предложиха да излизате под съветски байрак и да възхвалявате Русия доста българи Ви жигосаха. Кажете за това, тъй като знам, че кардинално сте доста огромен националист- по постове в обществени мрежи, по ваши думи във федерацията. Още по-показателно за това е и че направихте женитба по всички български обичаи- тук в България.

То се стартира още преди този момент, когато в NXT (един от по-слабите ростери на Световната федерация по кеч) излизах на сцената с българския химн няколко пъти. Наричаха ме клоун, питаха по какъв начин може да употребявам българския химн. Беше ми доста забавно тогава на кого тъкмо преча и с какво. Защо да не мога да употребявам химна? Просто ми беше доста чудно. Та, аз не излизам да представям страната ни с неприятно, не вземам участие в порно клип. Но това е обикновено, колкото и да си добър, постоянно има кой да те плюе. Колкото до съветския байрак, това беше просто част от шоуто, от сюжета. Ние играем функции, въпреки и феновете от време на време да не го осъзнават. Те харесват един облик, не харесват различен. Това е задачата. В момента обаче имам опцията да бъда повече себе си, да бъда просто Русев, и допускам, че се представям добре.

Кога Ви изтича договорът със международната федерация по кеч и имате ли предпочитание да продължите да сте част от нея, тъй като знаем, че по света се сътвориха доста различни федерации в този спорт.

Харесвам мястото, на което съм сега, и не съм обмислял други благоприятни условия...освен в българското кино. /смее се/

Между другото от скоро се изявявате и като артист...

Предоставиха ми опция да вземам участие във филм, който се споделя “Другата версия на себе си”. Аз и Лана участвахме и като продецунти в този план и по този начин се стигна и до присъединяване в самия филм. Аз имах роля единствено в няколко подиуми, до момента в който тя имаше по-голямо присъединяване. Беше забавно и прелестно, ние имаме опит пред камера и не се притеснявахме. За мен беше любопитно да се опитвам в киното.

Има ли късмет в скоро време да Ви забележим в мач за международната или универсалната трофеи?

Да се надяваме. Гледайте и ще видите!

Дали България може да стане спирка за някое шоу на международната федерация по кеч? Още повече, че като наш роден представител сигурно ще генерирате доста чуваемост и гледаемост?

Чакам кмета на Пловдив от една година да се обади. Обсъждахме го преди година, само че още няма развиване. Опитвам се да създадем нещо, не е наложително да бъде в Пловдив, те и изпуснаха топката малко, може да бъде и в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР