С близо 1 млн. лв. са се увеличили плащанията на

...
С близо 1 млн. лв. са се увеличили плащанията на
Коментари Харесай

С близо милион лева са се увеличили плащанията на данъци в Хасково чрез ПОС терминал на НАП

С близо 1 млн. лева са се нараснали заплащанията на налози и осигуровки в Хасково посредством ПОС терминал от началото на годината до момента по отношение на същия интервал на 2021-ва, оповестяват от офиса на Национална агенция за приходите в регионалния град. От началото на годината до през днешния ден посредством устройствата в Агенцията в Хасково са импортирани над 2,4 милиона лв. дължими налози и осигуровки. За същия интервал на предходната година техният размер е бил към 1,5 милиона лв..

Плащането посредством ПОС-терминал е изключително дейно при издължаването на здравни осигуровки за незабавно възобновяване на здравни права или когато на лицето му е належащо уверение, че няма неплатени остарели отговорности. Удобно и настоящо е сега и за родителите, които желаят да употребяват данъчните облекчения за деца, само че имат неплатени отговорности към страната, подлежащи преди този момент на осъществяване.

От офиса на Национална агенция за приходите в Хасково припомнят, че посредством ПОС терминал могат да се превеждат без такси освен дължими налози и осигуровки, само че и отговорности към други институции (глоби от КАТ, Съд, Общини и др.), предявени за събиране от приходната организация.

Освен, че са безвъзмездни, картовите заплащания посредством ПОС терминал на Национална агенция за приходите, се отразяват незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това значи, че отговорностите се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при обичайните банкови преводи. Единствено, обръщат внимание от Национална агенция за приходите, когато се заплащат отговорности към други институции (например санкции от КАТ) или такива, които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след спомагателна обработка и систематизиране, и лишава повече време.

Поради огромния интерес и засиленото доверие на клиентите на Национална агенция за приходите към този тип заплащане, офисът на приходната администрация в Хасково усили броя на терминалните устройства и те са към този момент общо осем: седем се намират в централната постройка на пл. „ Свобода “ 2, а един в постройката на дирекция „ Събиране “ на бул. „ България “ 152.

Повече информация за декларирането и заплащането на дължими налози и осигуровки може да се намерите на уеб страницата на Национална агенция за приходите – и на телефона на Информационния център 0700 18 700 на цена, съгласно цената на съответния оператор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР