С благотворителен концерт на 3 април Плевенската филхармония и Люси

...
С благотворителен концерт на 3 април Плевенската филхармония и Люси
Коментари Харесай

Люси Дяковска и Плевенската филхармония подкрепиха кампанията Локомат за България

С благотворителен концерт на 3 април Плевенската филхармония и Люси Дяковска ще поддържат акцията „ Локомат за България ”, стартирана преди повече от 3 години от доктор Анелия Хохвартер. Освен филхармонията, в концерта ще вземат участие групировката за достоверен български фолклор „ Нуша ”, квартет ГеоМарЧаЛо, оперни певции и плевенския Общински хор „ Гена Димитрова ”.  Диригент ще бъда маестро Найден Тодоров. Водещ на програмата ще бъде Люси Дяковска. Поканите ще са с цена от 20 лева
Целта на акцията е да се съберат средства за закупуване на швейцарския робот „ Локомат ”, който оказва помощ да проходят още веднъж на пациенти със загуба на двигателни функционалности, заболели от множествена слероза, детска церебрална парализа, на претърпели инсулт или мозъчна контузия, както и пациенти с заболяването на Паркинсон.
„ Моето включване в тази идея е безусловно разумно, тъй като през последните месеци персонално се сблъсках с този проблем. В България липсват благоприятни условия за съответна рехалибитация на всякакво равнище. Много лечебни заведения даже отхвърлят да одобряват пациенти в по-тежки положения. Това са десетки хиляди фамилии, оставени на произвола на ориста да се оправят безусловно сами в обстановки, които в множеството случаи са безизходни. Ясно е, че един „ Локомат ” в България няма да реши казуса.  Но се надявам, че той би дал началото на това хората, от които зависи закупуването на такава инсталация, да „ узреят ”за обстоятелството, че не всичко е пари и не всичко би трябвало да бъде бизнес ”, изясни поддръжката си за акцията Люси Дяковска.
Нейното персонално подаяние за благотворителното начинание ще бъде 5 000 лева Същата сума ще подари и международно известният цигулар Веско Ешкенази, който сега работи с Плевенската филхармония.  
„ Досега сме събрали към 100 000 лева и 14 000 евро. Набирането на средства върви доста постепенно – главно посредством мероприятия, които аз провеждам и на които участвам персонално. Срлещам се с бизнеса и съм доста разочарована от него. Необходимата сума за „ Локомат ”-а е 437 000 франка, като включва два модула – за деца и за възрастни ”, сподели доктор Анелия Хохвартер.
 
*Дарителска сметка:
Анелия Петрова Хохвартер
Дарителска акция:
“Локомат за България ”
IBAN: BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
IBAN: BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР