С благотворителен базар възпитаници на СУ Св.св. Кирил и Методий“

...
С благотворителен базар възпитаници на СУ Св.св. Кирил и Методий“
Коментари Харесай

Ученици от Сърница събраха 939 лева за сираци

С благотворителен базар ученици на СУ „ Св.св. Кирил и Методий “ в Сърница привлякоха с благотворителен кулинарен базар 939 лв. за сираци. Акцията е извършена от преподавателя по вяра Ахмед Харун, който е и имам в една от локалните джамии. Инициативата ще поддържа проведената всяка година по това време от Главното мюфтийство Седмица на сираците. Чрез нея се събират дарения в помощ на подрастващи, изгубили родителите си.

Кметът на родопската община Неби Бозов описа, че за първи път се провежда благотворителна ликвидация като част от Седмицата на сираците в образователното заведение. Досега базари са провеждани в джамиите и единствено от възрастните. Децата обаче приели предлагането на учителя си с доста предпочитание, което проличало и от резултатите – в една дребна общественост с висока безработица и ниски приходи единствено за ден е привлечена впечатляваща сума. Събитието обединило хората с положителни сърца за следващ път, а най-въодушевени от протичащото се били самите възпитаници.

„ Радостта на децата, че се включват в една такова положително дело, беше невероятна, споделя Бозов. Трябва човек да го види, с цел да го усети като страст, мъчно е да се опише! Затова и отидох персонално да ги уважа и да се включа в акцията, тъй като съм уверен, че това би трябвало да се насърчава от всички ни. Младите овреме би трябвало да привикват да са съпричастни с хората в затруднено състояние. Поздравявам всяко от дечицата, доста се бяха постарали, съвършено се бяха справили, бяха приготвили доста вкусни неща. Но най-много – идеята си заслужаваше и те го схванаха “.

Кметът напомня, че в едно общество, в което хората се поддържат, сплотени са, дружно се борят с компликациите, има и развиване. Сърничани потвърдили това на процедура. Едно от най-обичаните деца на града – 13-годишно момиче, било диагностицирано с израстък в напреднал етап. Трябвало незабавно да се съберат пари за интервенция в Турция.

„ За три-четири дни ние – всички дружно – събрахме цялата сума, нужна за интервенцията и лекуването на детето, споделя Бозов. Момичето претърпя доста тежка интервенция, само че значимото е, че всичко мина наред. Сега да го видите – все едно не е било болно, играе си кара си колелото, доста й се радваме, че е здравичка! Всички тези жестове приказват доста за хората в нашата община, а мен ме подтикват да върша още повече за тях. Но – отново споделям, успяхме, тъй като бяхме обединени. И хора от чужбина помогнаха, и ние тук правихме каквото би трябвало, фамилията не сме занимавали, на тях така и така им беше задоволително обезпокоеното. Лично аз доста се веселя, че Сърница избави едно от своите деца и му даде късмет да порасне, да се радва на живота! Заедно го направихме, а най-хубавото е, че тази компликация ни сплоти още повече.

Смятам също по този начин, че ние, на които хората са дали своят вот доверие, би трябвало на първо време да сплотяваме хората, с цел да вървят нещата към положително. Всичко останало по-късно се не помни. Когато хората са разединени, и за тях самите е неприятно, и обществото им не просперира “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР