С благотворителен базар в София ще бъде подкрепена инициативата Работилничка

С благотворителен базар в София ще бъде подкрепена инициативата Работилничка ...

Работилничка за чудеса помага на деца с увреждания.


С благотворителен базар в София ще бъде подкрепена инициативата "Работилничка за чудеса", която подпомага деца с увреждания и техните родители. Събитието ще се състои на 23 юни, неделя, в hOUR SPACE - Общество за психология и психотерапия, където всеки ще има възможност да закупи артикули на символични цени и по този начин да се включи в каузата.

"Работилничка за чудеса" е инициатива, която организира безплатни арт терапевтични занимания за деца и младежи с увреждания, както и творчески ателиета за техните родители. Целта е да изгради подкрепяща среда, в която малчуганите да учат, да творят заедно и да създават приятелства. И най-важното - да знаят, че са обичани и обгрижвани, а с ръцете си умеят да изработват красиви неща.

"Изготвихме специална селекция от секънд хенд дрехи и аксесоари, които всеки желаещ ще може да закупи на символични цени на 23 юни и да помогне на инициативата. Всички дрехи, които ще намерите на базара, са без следи от употреба и вече нетърпеливо чакат новите си собственици, които ще ги носят с радост, сещайки се, че с тях са подарили детска усмивка", споделят организаторите на благотворителния базар Десислава Димитрова и Елизабет Георгиева.

По време на базара Диа и Мира, стилисти и създатели на Atidora - блог на годината, ще разкажат повече за тъмната страна на бързата мода. Ще споделят своя опит и трикове за капсулен гардероб. Блогърките ще покажат и как може да бъдем модерни и в същото време полезни за околната среда и ще разкрият на гостите трикове за рециклирането на дрехи.

"С благотворителния базар искаме да подкрепим инициативата и да покажем колко всъщност могат децата с увреждания. Надяваме се със събраните средства да успеем да помогнем в сбъдването на едно дългоочаквано и мечтано лято за децата. Лято за игри, забавления, нови приятелства, знания и умения", допълват организаторите.

Източник: duma.bg