С билет от 1 стотинка вече се возят жители на

...
С билет от 1 стотинка вече се возят жители на
Коментари Харесай

1 стотинка за билет в градския транспорт в Търговище

С билет от 1 стотинка към този момент се возят поданици на Търговище в една от линиите на градския превоз. До фрапантно понижение на цените на билетите за градски превоз в Търговище се стигна откакто общинското управление подписа контракти за транспорт на пасажери по 28 автобусни линии от транспортната скица. След осъществяване на публичната поръчка договорите бяха подписани с общо пет компании, предава " Дарик ".

Най-голямо е понижението на билета за линия № 11, която се движи в почивните дни и свързва квартал Запад 3 с гробищния парк. От досегашния 1 лев за билет, ползващите превоза към този момент ще заплащат единствено 1 стотинка.

За най-масово употребената линия № 10 цената на билета към този момент е единствено 30 стотинки, при до момента заплащани 1.20 лева Същото понижение важи и за линията, която води търговищенци до местността Парка.

По-ниски са цените и на билетите и до някои от околните села и квартали на Търговище.

С близо 1 лев по-малко е и цената на билета от Търговище до Варна – от 7,02 в този момент тя е към този момент 6,16 лева

17 от подписаните контракти са с 5 годишен период на осъществяване. Прогнозната стойност на публичната поръчка е 4 360 000 лева без Данък добавена стойност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР