С билет от 1 стотинка вече се возят жители на

...
С билет от 1 стотинка вече се возят жители на
Коментари Харесай

1 стотинка за билет в градския транспорт в Търговище

С билет от 1 стотинка към този момент се возят поданици на Търговище в една от линиите на градския превоз. До това се стигна откакто локалното общинско управление подписа контракти за осъществяване на транспорт на пасажери.

До фрапантно понижение на цените на билетите за градски превоз в Търговище се стигна откакто общинското управление подписа контракти за транспорт на пасажери по 28 автобусни линии от транспортната скица. След осъществяване на публичната поръчка договорите бяха подписани с общо пет компании.

Най-голямо е понижението на билета за линия № 11, която се движи в почивните дни и свързва квартал Запад 3 с гробищния парк. От досегашните 1 лев за билет, ползващите превоза към този момент ще заплащат единствено 1 стотинка.

За най-масово употребената линия № 10 цената на билета към този момент е единствено 30 стотинки, при до момента заплащани 1.20 лева Същото понижение важи и за линията, която води търговищенци до местността Парка.

По-ниски са цените и на билетите и до някои от околните села и квартали на Търговище.-->

С близо 1 лев по-малко е и цената на билета от Търговище до Варна – от 7,02 в този момент тя е към този момент 6,16 лева
17 от подписаните контракти са с 5 годишен период на осъществяване. Прогнозната стойност на публичната поръчка е 4 360 000 лева без Данък добавена стойност.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР