С безплатно представление ще бъде отбелязан рожденият ден на Крикор

...
С безплатно представление ще бъде отбелязан рожденият ден на Крикор
Коментари Харесай

Безплатен онлайн спектакъл за рождения ден на режисьора Крикор Азарян днес

С гратис зрелище ще бъде маркиран рожденият ден на Крикор Азарян. На 15 март тази година се навършват 86 години от рождението на огромния режисьор и Младежкият спектакъл кани публиката на прожекция онлайн. Ще бъде показана телевизионна акомодация на един от майсторските му спектакли - „ Три сестри ". Излъчването ще бъде в страницата на театъра във Facebook.

„ Крикор Азарян бе един от най-колоритните създатели на театралната сцена, обичан професор на генерации в НАТФИЗ - пишат сътрудниците и приятелите му от Младежкия спектакъл. - На 14 декември 2009-а Коко - както го назоваха дребни и огромни, изгуби борбата с заболяването. Ала като малко на брой други, той има куража да се бори до дъно - безусловно до последнияси мирис Коко Азарян бе на сцената, с цел да приключи брилянтната си трилогия по Чехов - „ Чайка ", „ Три сестри " и „ Вишнева градина " в три огромни столични театъра. "

„ Три сестри " е от последните работи на Азарян, премиерата на спектакъла бе през 2008 година

„ Наистина протягам ръка късно към този текст и една от аргументите е, че неговото съвършенство безпределно задължава и ме респектира безпределно - споделя приживе режисьорът. - Другото е, че тук, в Младежкия спектакъл, има натрупа. Много значимо е да можеш да работиш с артисти, които оптимално да пресъздадат тъкмо този живот. И третото е креативната атмосфера, духът на съзидателност в този спектакъл. "

Станка Калчева (Олга), Койна Русева (Маша) и Яна Титова (Ирина) са сестрите на Андрей Прозоров (Цветан Даскалов). В другите функции са Силвия Лулчева, Малин Кръстев, Владимир Люцканов, Николай Урумов, Вежен Велчовски, Цветан Алексиев.

Художник на спектакъла е Марина Райчинова, музиката е на Румен Цонев. Режисьор на акомодацията е Дамян Петров.

„ Вярваме, че в преломни дни като тези, които живеем, изкуството е очакване - се споделя в послание на Младежкия спектакъл към неговите фенове. - Подготвили сме и други предавания, в които паметта за театъра е жива. Следете страницата ни във Facebook... "

Линкът към видеото ще бъде деен на 15 март в 14 ч. и ще бъде наличен 48 часа.

Но с цел да се почувстват като в спектакъл, феновете могат да си го пуснат тъкмо в 19 ч., когато всекидневно стартират спектаклите в София.

Площад Славейков

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР