С безплатен вход и многобройни безплатни събития в 26 музея

...
С безплатен вход и многобройни безплатни събития в 26 музея
Коментари Харесай

`Безплатен вход в 26 музея в Кипър за Международния ден на музеите

С безвъзмезден вход и многочислени безвъзмездни събития в 26 музея в Кипър се отбелязва днешният Международен ден на музеите. Програмата във връзка техния празник продължава до края на месец май.

„ Музеи, резистентност и благоденствие “ е тематиката на Международния ден на музеите тази година и тя акцентира „ жизненоважната роля, която музеите играят за поощряване на устойчивото развиване, за съдействие и мир сред народите “, показва в формалното си известие за празника Отделът по античността.

26 музеи в целия остров канят през днешния ден в своите зали, като множеството от тях ще са отворени при удължено работно време.

Ще бъдат показани доста изложения, една от най-интересните от които е в Кипърския музей (Cyprus Museum) в Никозия, наречена „ ПЕТ. Лице в лице: Запознайте се с античен кипърец “.

По автентичен метод тя показва на посетителите моменти от живота на петима антични поданици на острова, действителни персони от кипърското минало, чиито остатъци са открити при археологически разкопки, показват в поканата си от най-големия музей в страната.

Подготвени са доста обиколки измежду експозициите с екскурзовод, просветителни исторически игри и креативен работилници за децата, занимания за цялото семейство.

В музейните зали ще се проведат концерти, музикални и танцови изяви.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР