С безкрайната си мъдрост инженерите от НАСА решиха, че жените

...
С безкрайната си мъдрост инженерите от НАСА решиха, че жените
Коментари Харесай

Туит на деня: От колко грим имат нужда жените в Космоса

С безкрайната си мъдрост инженерите от НАСА взеха решение, че дамите астронавти ще желаят грим – тъй че направиха несесер за гримове. Представете си по какъв начин инженерите, множеството от които мъже, са обсъждали какво би трябвало да има вътре ".

С този туит НАСА напомни думите на първата американка астронавт Сали Райд от 1978 година Несесерът е първообраз, който в никакъв случай не е употребен.

В него има отделения за очна линия, серпантина за мигли, сенки, лосион за разчистване на грим, руж и червило, написа електронното издания Quartzy.

Sally Ride: " The engineers at NASA, in their infinite wisdom, decided that women astronauts would want makeup - so they designed a makeup kit... You can just imagine the discussions amongst the predominantly male engineers about what should go in a makeup kit. " #RideOn#Classof78pic.twitter.com/dNZ51cWELH
— NASA History Office (@NASAhistory) January 16, 2018

В свое изявление пред PBS Райд споделя и за опитите на мъжете инженери да изчислят от какъв брой тампона ще има потребност тя.

" Сто вярното число ли е? ", попитаха. " Не. Казах им, че това не е вярното число ".

Райд взе участие в екипаж на совалката " Чалънджър " през юни 1983г. - две десетилетия след полета на първата жена космонавт Валентина Терешкова.След полета на Райд в космоса са били над 45 дами от Съединени американски щати и други страни, в това число и две като командири на совалки.

Тя кандидатства в НАСА след реклама, която видяла в студентския вестник на университета. В нея се канели учени и инженери, в това число дами, да аплайват за програмата за астронавти През 1978г. тя е призната в програмата дружно с още 34 души, подбрани от над 8000 претенденти.

Когато излетява със совалката, тя освен е първата жена от Съединени американски щати, само че и най-младият (32 години) американец в орбита.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР