С баварските колеги работим много не само по инвестициите, но

...
С баварските колеги работим много не само по инвестициите, но
Коментари Харесай

Борисов с важни новини след срещата си с премиера на Бавария

" С баварските сътрудници работим доста освен по вложенията, само че и по образованието. Имаме покана от Мюнхен техни вложители да дойдат в България през октомври да създадат видеопрезентации на всичките предприятия. Максимум да съединим стопанските системи на България и Бавария ", сподели пред публицисти министър председателят Боюко Борисов след срещата с премиера на Бавария Маркус Зьодер, написа Пик. 

" Дружбата е от много време. Много немски фабрики, изключително в автомобилната промишленост се направиха в България. Знаете, че колите стартират да минават на алуминиеви шасита. Донесох една презентация на шефовете на БМВ. С баварските сътрудници работихме доста освен по вложенията, а и по образованието, с цел да се мине на по-висок клас. Най-вече, това пък е и да работим с българите, които са в чужбина, когато знаят, че новите фабрики, са сходни на тези в чужбина ", разясни Борисов.

За оставката на Тереза Мей Борисов сподели: "   Съжалявам, с нея фактически работихме доста добре всички. Дано не ми се осъществен най-страшните прогнози, че месеци наред поради Тереза Мей и вярата, че ще създадем Брекзит като хората, да не понесем проблеми и едните и другите.Сега тя ще си тръгне, ще пристигна някой различен и ще каже: " било, каквото било, когато имаме 70 и недостатък депутати, да си приказваме отново “. Няма да бъде правилно и почтено. “

" На гласоподавателите не им трябват послания, аз съм срещу лозунгите. Хората желаят сигурност и високи приходи, желаят развиване. Това вършим сега. Всички други имат доста лозунги и това отблъсква всички ", посочи Борисов.

С баварската промишленост се " целуваме и обичаме, а не си намигаме, толкоз доста сме обвързани ". " Всичко се създава в България. Това е мощна промишленост. Със Саксония работим доста интензивно ", посочи Борисов. И разясни, че се надява Ангела Меркел да оказва помощ на България. 

Борисов и Зьодер обявиха, че политическият разговор сред България и Бавария е натоварен на всички равнища и ще продължи полагането на всички нужни старания за доразвиване на неизползвания капацитет. Маркус Зьодер предложи да се провежда Икономическа вечер на България в Бавария, която да е още един израз на отличните връзки сред България и Бавария.

И още..

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР