Не отговаряте на условията за федерален студентски заем? Ето вашите възможности

...
С бързото наближаване на есенния колежански семестър и рязкото нарастване
Коментари Харесай

С бързото наближаване на есенния колежански семестър и рязкото нарастване на разходите за висше образование, много студенти и техните семейства търсят да осигурят финансиране за училище. В много случаи това означава получаване на федерални студентски заеми. Но докато федералните студентски заеми идват с уникални защити и обикновено предлагат ниски лихвени проценти в сравнение с други видове заеми, не всеки отговаря на условията за този вид финансиране.

„Няколко причини, поради които един студент не би се класирал за федерален заемите са по-малко от записване на половин работен ден, не поддържат задоволителен академичен напредък, както е определено от тяхното училище, или ако вече са получили достатъчна помощ, за да покрият очакваните разходи за посещение“, казва Анджела Колатриано, главен маркетинг директор в College Ave Student Loans.< /p>

Все пак „повечето студенти поне отговарят на условията за несубсидирани федерални студентски заеми“, казва Колатриано. Но тези видове заеми имат ограничения. „Например типичният първокурсник не може да заеме повече от 5500 долара федерални студентски заеми за първата си академична година в колежа, така че семействата все още може да имат недостиг на финансиране.“

За щастие има много други начини да финансирате образованието си, ако не отговаряте на условията или не можете да вземете достатъчно заем от федерални заеми, за да покриете разходите за колеж.

Започнете сега и разберете лихвите и условията за частни студентски заеми, достъпни за вас.

Не отговаряте на условията за федерален студентски заем? Ето вашите възможности

Ако имате нужда от алтернатива на федералните студентски заеми или трябва да вземете повече заеми, за да преодолеете недостига на финансиране, помислете за следните опции.

Заеми за родители PLUS

Родителите могат да теглят федерални заеми за децата си чрез заем PLUS за родители, известен още като заем Direct PLUS. Те обаче обикновено имат по-високи лихвени проценти от федералните заеми, които студентите могат да вземат директно. И не всички родители могат или искат да носят отговорност за тегленето на този вид заем, което може да означава, че учениците трябва да търсят финансиране другаде.

Не чакайте; разгледайте опциите си за частни студентски заеми тук сега.

Частни студентски заеми

Друга възможност е да вземете частни студентски заеми. В някои случаи студентите могат да се класират за тях сами или може да се наложи да намерят помощник. Частните студентски заеми могат да имат по-високи лихви от федералните студентски заеми, но не винаги, така че си струва да сравните опциите. Те също така могат да бъдат получени по-бързо в много случаи.

„Частните заеми обикновено са по-гъвкави, с по-високи лимити за заеми и като цяло са по-бързи за обработка“, казва Jave Ragan, CFP, CPA, старши съветник по богатството в Bordeaux Wealth Advisors.

Грантове

Някои студенти отговарят на условията за грантове, като например от федералното или щатското правителство, които обикновено се основават на финансови нужди. Средствата от безвъзмездни средства обикновено не трябва да се изплащат, така че те са чудесен начин да намалите разходите за колеж, но ще трябва да отговаряте на условията, за да получите достъп до тях.

Стипендии

Подобно на безвъзмездните средства, стипендиите предоставят безплатни средства на студентите и обикновено се присъждат въз основа на заслуги или участие в дадена организация или тяхната общност. Стипендиите могат да идват от различни източници, като правителства, колежи, фирми и фондации.

„Има много налични стипендии въз основа на различни квалификации, включително академични заслуги и участие на общността. Много стипендии остават непотърсени всяка година", казва Раган. „Струва си да отделите време за проучване на наличните стипендии и за попълване на заявления за възможно най-много.“

Колежански спестовни сметки 

Някои семейства имат планове 529 или подобни типове акаунти, които могат да се използва за плащане на колеж. Тези сметки могат да имат данъчни облекчения, когато се теглят пари за образование, като по този начин ги правят по-ценни от обикновените спестявания. Има обаче някои капани, за които трябва да внимавате.

Например, "разпределенията от 529 планове, притежавани от баба и дядо, се третират като доход на студент две години след изплащането на средствата. Това може значително да намали размера на финансовите помощ, за която ученикът може да се класира", казва Раган.

"Ако има план 529 от баба и дядо, но не е достатъчен, за да покрие всички разходи, най-добре е да спестите тези средства за последните две години на училище и избягване на всякакви потенциални недостатъци“, добавя тя.

Традиционните и Roth IRA могат също да се използват за образователни разходи, без да се налагат санкции за ранно оттегляне, отбелязва Раган. Въпреки това, вие или вашето семейство може да не искате да пипате тези пари, тъй като те обикновено са предназначени за пенсиониране, което не искате да застрашавате.

Студентска работа 

Ако имате нужда от допълнителни пари, за да платите за училище, може да си намерите работа, за да намалите това, което трябва да заемате.

„Работата през лятото и на непълно работно време през учебната година може да осигури допълнителен паричен поток, за да помогне за плащане на разходи и компенсира нуждата от заеми“, казва Раган.

Можете също така да си намерите работа като част от програма за работа и обучение, за която отговаряте на условията чрез вашето безплатно заявление за федерална студентска помощ (FAFSA). Ето защо е важно да попълните формуляра на FAFSA, дори ако смятате, че не отговаряте на изискванията за директна помощ.

Разберете за какви проценти и условия за частни студентски заеми отговаряте сега.

< h2>Изводът

Както е видно от примерите по-горе, има много начини да платите за колеж – дори и да не отговаряте на изискванията за федерални студентски заеми. Други видове заеми, като частни студентски заеми, могат да запълнят пропуските, но е важно първо да видите какво можете да платите, без да вземете заем поради натрупването на лихва.
„Преди да вземат заеми, семействата трябва да се стремят да увеличат първо безплатна помощ – стипендии и безвъзмездни средства – след това спестявания и доходи“, казва Колатриано.

И независимо дали ще получите частни студентски заеми, федерални студентски заеми или комбинация, важно е да сте наясно с пълната цена от тези заеми.

„Всеки път, когато студент заема пари за разходи в колежа, ние им препоръчваме да оценят колко ще бъдат плащанията и кога ще станат дължими“, казва Раган.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР