С барбекюта в задния двор и фойерверки американците посрещнаха Деня

...
С барбекюта в задния двор и фойерверки американците посрещнаха Деня
Коментари Харесай

Фойерверки, паради и надяждане с хотдог за независимостта на САЩ

С барбекюта в задния двор и фойерверки американците посрещнаха Деня на независимостта, отбелязвайки с осветени от времето обичаи 242-рия рожден ден на страната си, осведоми АП.

Ю Ес Ес " Конститюшън ", най-старият настоящ военен транспортен съд света, влезе в пристанището на Бостън и даде залп с 21 оръдия в чест на националния празник. Фрегатата, издигната през 1797 година и наричана още " Старчето с стоманените хълбоци ", напусна кея си в Чарлстън и измина дистанцията до форт " Индипендънс " на бостънския Касъл Айлънд, като по време на пътуването моряк рецитираше Декларацията на независимостта.
 
 БГНЕС

В Бристол, Роуд Айлънд, тълпи празнуващи още веднъж станаха очевидци на най-старото непрекъсвано честване на Деня на независимостта - Бристолския церемониал. Той се организира от 1785 година и нормално притегля близо 100 000 в крайморския град.

На Западната морава на Капитолията в зрелищен концерт се включиха звезди като " Бийч бойс ", " Темптейшънс ", Джими Бъфет, Чита Ривера. Излъчването на концерта онлайн и фойерверките по телевизия Пи Би Ес е най-старата телевизионна традиция в страната, въпреки тази година да го конкурираше стратегия от Белия дом, който провежда личен концерт.-->
 
 БГНЕС

 БГНЕС

Фойерверките над Ню Йорк дават обещание 25-минутен театър, само че някои места в американския Запад трябваше да анулират плануваното огнено шоу поради заплаха от пожари.
 
 БГНЕС

За мнозина това бе първият Ден на независимостта като американски жители, защото в цялата страна се организираха церемонии по натурализация. В Ню Хемпшир американско поданство получиха над 100 души от 48 страни.



В Юта представители на ЛГБТКю общността за първи път се включиха в фамозен фестивал за четвърти юли в консервативния град Прово, откакто уредниците с години блокираха присъединяване им. Сред участниците бяха център на ЛГБТКю младежи и организация, работеща да изглади пропастта сред общността и консервативната черква на мормоните.
 
 БГНЕС

 БГНЕС

В обичайното надяждане с хотдог първенците при мъжете Джоуи Чеснът и при дамите Майки Судо опазиха купите си, спечелвайки наградата за надлежно 11-и и 5-и път.

Не се размина обаче без нещастни произшествия. Голям клон на дърво падна върху хора, гледащи фойерверки в Илинойс, като умъртви двама и рани петима.
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР