С България вече е постигнат Договор за приятелство, а с

...
С България вече е постигнат Договор за приятелство, а с
Коментари Харесай

Зоран Заев: Приятелството с България и Гърция не е даденост, трябва да го защитаваме

С България към този момент е реализиран Договор за другарство, а с подадената ръка двете страни си признават, че част от историята е и обща, само че и самият контракт дава благоприятни условия за взаимно почитание на двете страни. Така македонският министър председател Зоран Заев разяснява последните обвинявания на нашия вицепремиер Красимир Каракачанов, че Скопие продължава да си присвоява история, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на организация МИА.

Заев акцентира, че чака европейските полезности да бъдат признати от всички: „ Мое право е да съм македонец, да приказвам македонски език. Това е европейска полезност. Очаквам в действителност европейските полезности да бъдат признати от всички по този начин, както подадох ръка и одобрих, че споделяме обща история. Ще продължа да приказвам в духа на другарството и ще продължа да строя другарство, без разлика по какви аргументи някой базира свои изказвания или сходно. Вярвам, че и господин Каракачанов, и министър Захариева, и министър председателят Борисов, само че на първо място българският народ е другарски на нашия народ ".

Той отбеляаза, че Европа му разреши да се да се обърне на македонски в Европейския парламент и с това удостовери македонския език.

„ Оставам последовател на другарството с Гърция и България, въпреки този път да не е елементарен, защото ще се появяват разнообразни спънки. Но би трябвало да градим другарство, тъй като с тези контракти то не е обещано един път вечно, а би трябвало да се грижим за него, да го пазиме и да гледаме напред, тъй като това в същото време е и в полза на жителите на Македония и на жителите на България”, акцентира Зоран Заев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР