С автошествие и скандирания: Не даваме Скаптопара благоевградчани се сбогуваха

...
С автошествие и скандирания: Не даваме Скаптопара благоевградчани се сбогуваха
Коментари Харесай

„Не даваме Скаптопара”, скандираха хванати за ръце благоевградчани

С автошествие и викания: " Не даваме Скаптопара " благоевградчани се сбогуваха с археологическите разкопки край град Покровник, през които би трябвало да мине автомагистрала " Струма ", съобщи БГНЕС.

В 17 ч. към 50-ина се събраха на паркинга пред университета, след което с автошествие от 20-ина автомобила финишираха край разкопките.
Изкачиха се до тях и хванати за ръце направиха жива верига. Според уредника инж. Калин Анастасов днешното шествие бе оповестено като траурно и прощаване с откритата съгласно тях антична Скаптопара, защото има индикации, че след приключването на изследванията на следващия ден, разкопките ще бъдат зарити от булдозерите.
„ Съгласно контракта, който има АПИ с НАИМ към Българска академия на науките, на 20 юли обектът би трябвало да се съобщи и незабавно по-късно строителите влизат”, сподели инж. Анастасов. И съгласно него откакто никой не е споделил публично каква ще бъде ориста на разкопките, нещата са ясни. И за това ще бъде отговорна АПИ, а и археолозите от института към Българска академия на науките.
Преди шествието протестиращите бяха известени, че няма позволение за митинг и да съблюдават закона.
„ Камъните могат да се местят, историята-не”, сподели Венцислав Кавазов. Той предложи всеки да вземе един камък и да ги струпат пред общината. „ И без това там всичко е разкопано”, добави Кавазов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР