С авторския спектакъл на Камен Донев “Лекция №1 за народното

...
С авторския спектакъл на Камен Донев “Лекция №1 за народното
Коментари Харесай

Палят “Сливенските огньове” с “Лекция №1 за народното творчество”

С авторския театър на Камен Донев “Лекция №1 за националното творчество” ще стартират майските дни на културата “Сливенски огньове” на 1 май вечерта. След постановката, на централния площад “Хаджи Димитър” Камен Донев, Валя Балканска и Георги Христов ще възпламенят символния огън на празниците.

В дните на културата Сливен ще се трансформира в Столица на децата: ще се състои единственият в страната Национален фестивал на детската книга, както и Международен фолклорен фестивал. За феновете на киното “София филм фест” ще показа сбирка от филми. Късноантичната и средновековна цитадела “Туида” ще бъде хазаин на забавни събития, измежду които и рок-театъра “Аспарух-битката за Онгъла” на група “Епизод”. “Приятно ми е” е мотото на театър, с който ще се отбележат 95 години от Рождението на Радой Ралин и 50 години от възбраната и изгарянето на книгата му “Люти чушки”.

На сцената на крепостта „ Туида “, на 18 май, от 20 часа ще се качат музикантите от група „ Епизод “ с техния рок спектакъл „ Аспарух-битката за Онгъла “.

За първи път сливенци и посетители на града ще могат да се насладят на театър, който сплотява класическата оперета и рока.

Организатори са Община Сливен и Късноантична и средновековна цитадела „ Туида “, а входът ще е свободен.

Рок театърът е част от събитията, включени в празничната стратегия на „ Сливенски огньове “.

Символния огън на Майските дни на културата ще възпламенят кметът Стефан Радев, Камен Донев, Валя Балканска и Георги Христов в 20.30 на площад „ Хаджи Димитър “. Церемонията ще бъде предшествана от авторския театър на Камен Донев „ Лекция № 1 за националното творчество “, показан в залата на Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “, от 18 часа. Същата вечер от 20.45 часа на открита сцена ще пеят Валя Балканска и Георги Христов.

Концертът ще завърши с фойерверки на площада.

Почитателите на киното ще имат опция да посетят „ София Филм Фест в Сливен 2018 година “, който също е част от програмата и ще се организира от 2 до 4 май в зала „ Сливен “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР