С атрактивна програма Националният военноисторически музей се включва за поредна

...
С атрактивна програма Националният военноисторически музей се включва за поредна
Коментари Харесай

С богата програма и вход свободен НВИМ се включва в Нощта на музеите

С атрактивна стратегия Националният военноисторически музей се включва за поредна година в Европейската самодейност „ Нощ на музеите “ на 19 май (събота) 2018 година Входът за непрекъснатата хронологична и външната експозиция на музея, както и за най-новата галерия „ Враг/Приятел “ ще бъде безвъзмезден от 18.00 до 24.00 ч.

В деня на събитието ще бъде открита виртуалната интерактивна галерия „ Моите предшественици на война “, която е основана от възпитаници от столични учебни заведения и екип на НВИМ, и в нея са показани вълнуващи персонални родови истории от Втората международна война. Друг забавен акцент в събитието ще е мултимедийна апаратура, която е създадена в съдействие с Център АЛОС. Тя ще „ оживи “ един от експонатите в непрекъснатата експозиция на музея – масичката, на която са подписани Основите на мира и Одринското помирение, слагащо завършек на Руско-турската война (1877–1878).

Всички, избрали да „ нощуват “ в музея, ще могат да вземат участие в занимателна фотоигра с награди, а за положителното въодушевление ще допринесат музикалните осъществявания на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски и на учениците от НМУ „ Любомир Пипков “, компетентност „ Поп и джаз пеене “ в класа на Роберта Ганова. Вечерната атмосфера в музея ще бъде допълнена и от лятно кино под звездите.

В Нощта на музеите със специфична стратегия и вход свободен се включват и филиалите на Националния военноисторически музей – Военноморският музей и Парк-музеят на бойната дружба 1444 година „ Владислав Варненчик “ във Варна и Музеят на авиацията в Пловдив.

ПРОГРАМА ЗА НОЩТА НА МУЗЕИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ
18.00 – 24.00 ч. Вход свободен за непрекъснатата хронологична и външната експозиция на музея
18.00 – 24.00 ч. Мултимедийна апаратура
18.00 – 24.00 ч. Виртуална интерактивна галерия „ Моите предшественици на война “ – основана от възпитаници и екип на НВИМ
18.00 – 24.00 ч. Изложба „ Враг/Приятел “ – изложбата е отчасти финансирана по план на Министерство на културата
18.00 – 24.00 ч. Фотоигра с награди
19.00 – 19.30 ч. Концерт на възпитаници от НМУ „ Любомир Пипков “, компетентност „ Поп и джаз пеене “ в класа на Роберта Ганова.
19.30 – 20.30 ч. Концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски
21.30 – 23.30 ч. Лятно кино
– Помни войната 1915 – 1918. България влиза в Първата международна война, 1 част – филм с продуценти ВТК и НВИМ
– Достойно за учудване – режисьор Людмил Колев

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР