С АЩ призовават Русия да обясни по-ясно намеренията си във

...
С АЩ призовават Русия да обясни по-ясно намеренията си във
Коментари Харесай

Германия е загрижена, САЩ искат обяснение от Русия

С АЩ приканват Русия да изясни по-ясно желанията си по отношение на придвижването на войски по границата с Украйна. Това се споделя в изказване на представителя на Министерството на защитата Джон Кърби, представено от „ Фокус “.

Според публикувания от пресслужбата на Пентагона текст, Русия струпва силите си в югоизточна посока, в това число в Крим, което „ провокира безпокойствие “ за американската страна.

„ Намерението не е изцяло ясно и ние призоваваме Русия да бъде по-ясна по отношение на желанията си по отношение на това, което вършат с тези подразделения на границата “, гласи изказването на Кърби.



Говорител на Пентагона отхвърли да отговори на въпрос дали Вашингтон има вяра, че съветските войски може да бъдат ситуирани в Източна Украйна.

„ Опитвам се да заобикалям, в случай че е допустимо, да приказвам за съответни интервенции там, изключително за интервенции на военните на друга страна “, отговори Кърби.

На 29 март главнокомандващият украинските въоръжени сили Руслан Хомчак съобщи, че Русия струпва войски покрай границите на страната. Съгласно думите му, дейностите на Москва съставляват опасност за военната сигурност на Украйна.



На собствен ред прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия има право да размества войски на своя територия по свое убеждение, и увери, че това не съставлява опасност за другите страни и не трябва да тормози никого. Песков акцентира също че Русия не е и няма да взе участие във въоръжения спор на територията на Украйна.

Междувременно немското държавно управление разгласи, че дружно с сътрудниците му, е загрижено за обстановката в Източна Украйна и хипотетичното придвижване на съветски войски наоколо до нейните граници и към този момент е изразило безпокойството си пред Москва. Това заяви в сряда на брифинг представителят на немския кабинет на министрите Улрике Демер.

„ Както знаете, през последните дни НАТО, Европейски Съюз и доста сътрудници показаха угриженост по отношение на усилването на военното наличие на Русия. Германското държавно управление споделя тази угриженост и осведоми Москва за това “, сподели Демер. Германия и Франция са разтревожени от възходящия брой нарушавания на примирието в Донбас, означи още Демер.

„ Ние следим доста деликатно обстановката и изключително придвижването на съветските войски и призоваваме страните към въздържаност и деескалация “, съобщи представителят. „ Германия, сходно на сътрудниците от НАТО, поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “.

От своя страна представителят на външното министерство на Федерална Република Германия Кристофер Бургер уточни, че немските управляващи са в „ натоварен контакт “ с сътрудниците по обстановката в Източна Украйна и акцентира смисъла на задачата на ОССЕ за наблюдаване на спазването на режима на преустановяване на огъня.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Водещи--> --> Не пропускай Понеделник заран, шефът пита: - Очите ти са зачервени, пил си до сутринта, нали? - Глупости, липсваше ми работата, плаках!!! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниРазследват инцидентаВъв кино лентата " Тела, тела, тела " ще бъде една от първите ѝ основни ролиКакво още сподели водачът на Северна Корея47% от интервюираните британци избират внука на Елизабет II, а не татко му - принц ЧарлзБЧК с дейна активност в отговор на подбудената от пандемията кризаЕрна Сулберг показа проект в парламентаИма доста ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние напълно разумно я съблюдаваме и вървим по нея, разгласи Слави ТрифоновКои възрастни ще се възползват от добавката и от кой момент " Случаите са прекалено много ", съобщи държавна говорителкаКакво разяснява Манолова във връзка апела на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов от днесОбясняват специалисти по дезинформация и психологияТрудните и многопластови връзки сред Русия и Турция са постоянно на ръба да ескалират, написа в разбор за Vesti.bg Руслан ТрадВижте за какъв брой време " Правителствата са употребявали пандемията като опрощение за нарушавания на човешките права ", споделя в отчета си правозащитната организацияТранспортният министър е безапелационен, че няма никакво съображение да се твърди, че изменението ощетява страната Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР