С арт ателиета, модно дефиле, музика, танци, кино, приключенски игри

...
С арт ателиета, модно дефиле, музика, танци, кино, приключенски игри
Коментари Харесай

Игри на кодове, ателиета и музика предлага музеят във Враца

С арт ателиета, фешън дефиле, музика, танци, кино, авантюристичен игри по сходство на международния шлагер " Игра на тронове " и още доста изненади за врачани са подготвили и тази година уредниците от РИМ Враца за своята аудитория. Началото на предизвикването е в 17:00 ч. Всеки клиент може да види артефакти от музея, които самичък ще открива, като сканира подобаващ код с телефона си. Ще има танци от съставите на Младежкия дом – " Харизма ", балет " Скай " и " Вива " ще покажат магията на танца. Джаз, фънк и приятна музика ще звучат в залите на врачанския музей, споделя кореспондентът на .
Организаторите дават обещание да привлекат вниманието на посетителите от 16:00 до 01:00 ч. през нощта.  За край в дребната зала на художествената изложба музея ще има и филм. Идеята е да се привлекат младежите и да се подтиква приключенския им дух. В пространството пред постройката на музея ще бъдат скрити експонати, които младежите със смарт телефони ще търсят и откриват. Музейните служащи към този момент са тествали новата игра и разясняват, че е привлекателна и завладяваща. Видеото към играта е направено от Люба Филипова благодарение на компютърния експерт Пламен Петков, а в ролята на тракийската принцеса от Могиланската могила, която споделя историята на всеки експонат, влиза младото попълнение на музея  Доротея Владова.
Идеята е да бъде показано културното завещание по атрактивен метод пред родители и деца, тъй че те да възприемат музейните артефакти като част от  международното културно благосъстояние. Всеки клиент може да създаде с ръцете си в ателиетата нещо, което да остане за спомен. Според Тихомир Машов, организатор в РИМ, концепцията, която желаят да внушат той и сътрудниците му, е, че действително съществуват съкровищата и те се намират в музея. В рамките на шегата, споделя Т. Машов, не ги е подминала концепцията да излъчат и последната серия от поредицата " Игра на тронове ", само че тя се излъчва в понеделник. Амбицията на музейните служащи от Враца е да приучат своята публика, по този начин както във всички огромни музеи по света, хората се срещат и поддържат връзка, по този начин и врачани да се срещат на чаша вино или кафе, разглеждайки новите експонати в музея.
" Ако желаете да прекарате няколко часа в музея на Враца, да послушате музика и да участвате в интерактивната " Игра на кодове ", елате и донесете единствено усмивката си, от нас ще прибавим просвета и доста артизненади " – това е поканата от уредниците на РИМ-Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР