С анкета сред гражданите на Добрич и последващо задание местната

...
С анкета сред гражданите на Добрич и последващо задание местната
Коментари Харесай

Община Добрич набира идеи за нова визия на центъра на града

С анкета измежду жителите на Добрич и следващо задание локалната власт в добруджанския град набира хрумвания за цялостна визия на централната част, стана ясно на днешната кметска оперативка. Целта е целият център да бъде привързан в общ отбор и да се подмени настилката , сподели кметът Йордан Йорданов.
Плочките по пешеходната зона в Добрич бяха сменени преди осем години с европейско финансиране, само че малко по-късно започнаха да се чупят. Към днешна дата гаранцията към този момент е изтекла и не могат да се предявят претенции към изпълнителя. По думите на кмета Йорданов консорциумът, който е изпълнявал плана, към този момент не съществува, а и уставният му капитал е бил едвам 100 лева

Плочките, които бяха положени на пешеходната зона през мандата на кмета Детелина Николова, са създадени в Португалия и не устояха на климата в страната ни.

А и при диалога си с вносителя Йорданов бил убеден, че португалският цех към този момент не ги създава. Те са с дебелина по 1,5 см и 2 см.
Личното мнение на кмета Йорданов е да се положат 12-сантиметрови гранитни плочи, които да устоят натоварване даже на придвижване по тях на пожарни коли, в случай че се наложи.
Ще се търси финансиране от Европейски Съюз или ще се разчита на лични средства и нисколихвени заеми, посочи Йорданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР