С Ангела Меркел се прегърнахме да й дам кураж, защото

...
С Ангела Меркел се прегърнахме да й дам кураж, защото
Коментари Харесай

Борисов: Прегърнах Меркел, за да й дам кураж

С Ангела Меркел се прегърнахме да й дам кураж, тъй като е извънредно значимо Германия да има държавно управление. Докато тя е блокирана, нищо в Европа не върви. Това изясни министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел, където взе участие в петата Среща на високо ниво по Източното партньорство на Европейския съюз.

"Когато сме на една маса, когато президентът на Армения и президентът на Азербайджан умерено си приказват, е доста по-добре в сравнение с армиите им на Нагорни Карабах и на други места да се блъскат. По-добре е да се дискутират и взаимните учения в Беларус и създаване на нуклеарни централи, тогава всичко става в разговор по един европейски метод ", сподели Борисов.

"Аз съм оптимист за това, което се случва по време на нашето председателство, Източното партньорство да продължи. Надявам се този климат, по-добре да сме дружно, в сравнение с да отсъстват хора в договарянията, да бъде прибавен и в Западните Балкани ", сподели още Борисов.

"Прекрасното другарство, което имаме с Грузия, с Армения, Азербайджан, Украйна, Молдова, Беларус, може единствено да се задълбочи.Черно море е едно прелестно място. То може да стане място където да минават газопроводи и то не от едно място, може да има пристанище, може да има бизнес, има големи благоприятни условия. Освен това въздейства и връзката на този район с Дунавската тактика, дава големи благоприятни условия ", добави министър председателят.

"Има опция да се образоват студенти. За мен е най-важно образованието, даваме опция най-много студенти да идват да се образоват в България и Европа ", сподели още той.

"На 11 декември имаме среща с Тереза Мей и министри от Англия. Надявам се да поддържаме едни положителни връзки, дано съм неприятен черноглед в тази ситуация, най-добре да си останат в Европейския съюз. Истински се надявам Мишел Барние (преговарящият за Брексит) да успее да си свърши работата ", сподели Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР