С Ангела Меркел имаме плодотворна конфронтация, заяви френският президент Еманюел

...
С Ангела Меркел имаме плодотворна конфронтация, заяви френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Макрон: С Меркел имаме плодотворна конфронтация

С Ангела Меркел имаме плодотворна борба, съобщи френският президент Еманюел Макрон след оповестеното през вчерашния ден изявление на немската канцлерка, в което тя приказва за разлики в метода с френския водач, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Трябва да приемем моментните различия, да приемем това, че не сме изцяло съгласни за всичко, с цел да изградим компромис с Германия и да можем да напредваме ", сподели Макрон на конференция в Елисейския замък в отговор на въпрос за изявлението на Меркел за в. " Зюддойче цайтунг ", в което тя признава, че има различия с него.

" В една връзка, по-специално тази на Франция и Германия, какви са вариантите? Да има стерилна борба: да няма единодушие сред нас и да не съумяваме да отидем оттатък несъгласието. В предишното преживяхме сходно нещо и то може да докара до най-лошото. Или до изтощение или до война ", сподели Макрон.

" Има и различен сюжет: това е стерилното съгласие, т.е. хората желаят дотам да не демонстрират, че може да имат несъгласия, че повече не взимат решение за нищо. Това също е познато от предишното. Дават се ненужни конференции, Европа е оставена да заспи ", добави Макрон.

" Не мога да допускам нито в стерилната борба, нито в стерилното съгласие, имам вяра в плодотворната борба. Тоест: човек предлага, тества колегата и двамата се пробва дружно да реализират компромис ", добави Макрон. Той сподели, че този способ е оказал помощ да се стигне до съглашението от Мезеберг, подписано от Париж и Берлин през юни предходната година за реализиране на прогрес на Европейски Съюз и за основаване на бюджет на еврозоната.

Този метод е разрешил също по този начин на Германия да се причисли към амбициозния проект за климата, препоръчан от девет страни, измежду които Франция и Холандия на неофициалната среща на върха на Европейски Съюз в Сибиу в Румъния предходната седмица, сподели Макрон.

" Онова, което се чака от Франция в Европа, е да каже какви са нейните упоритости и след това да построи компромис с Германия, с цел да може да напредваме. Това е нашата история, това е сърцето на нашата връзка ", заключи Макрон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР