С акция за безопасно пресичане на ученици Пловдив отбелязаха Деня

...
С акция за безопасно пресичане на ученици Пловдив отбелязаха Деня
Коментари Харесай

С акция за безопасно пресичане Пловдивска област отбеляза Деня без загинали на пътя


С акция за безвредно секване на възпитаници Пловдив означиха Деня без починали на пътя - 20 септември. Инициативата бе на Областна администрация – Пловдив взаимно с ОД на МВР-Пловдив, Община Пловдив, регион „ Тракия “, РУО-Пловдив и СУ „ Софроний Врачански “. Доброволци през днешния ден станаха  заместител регионалният шеф Атанас Ташков, кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров и неговата заместничка Веселина Стоянова.

„ Основната цел е да повишим сигурността на придвижването. Да научим децата на разпоредбите и да обърнем внимание на водачите на транспортни средства, че би трябвало да пазят пешеходците. Нека всички станем съпричастни към  европейската самодейност за ден без жертви на пътя “, обясни задачите на акцията  Атанас Ташков. Той преведе първолаците през пешеходната пътека, а по-късно им обясни по какъв начин да бъдат деликатни, когато пресичат сами.

 „ Защо го вършим? Представете си дежурен преподавател, за какво не и дежурен в самото учебно заведение, защита или някой, който да преведе децата през близката пешеходна пътека, виждали сме го в чужбина и мисля, че това би трябвало да продължи като самодейност отсега нататък “, разяснява и кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров.

Според Цветомира Георгиева, учител, СУ „ Софроний Врачански “, най-важното е научим децата да пресичат вярно, на избраните места, да бъдат деликатни, а водачите да бъдат виновни.

Инициативата е част от събитията, които се провеждат за осма поредна от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL -  Ден без починали на пътя. Дните за сигурност са  сред 16  и 22 септември и минават под  мото „ Остани жив! Пази живота! “ („ Stay alive and save lives ”). 

Дните на сигурността на пътя за Република България – 2023 година се организират под патронажа на Калин Стоянов - Министър на вътрешните работи, а 20 септември е разгласен за Ден без починали на пътя. Целта на акцията е посредством всички вероятни средства за връзка да се разпространява в най-висока степен и измежду оптимален брой хора концепцията за НУЛА починали при пътнотранспортни катастрофи най-малко за един ден.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР