С „актив“ от две отстреляни прасета завърши поредният излет на

...
С „актив“ от две отстреляни прасета завърши поредният излет на
Коментари Харесай

Страшен късмет споходи авджии от Гайтаниново край границата с Гърция

С „ актив “ от две отстреляни свине приключи следващият излет на ловната дружинка от Гайтаниново, която понапълни фризерите след коледно-новогодишното им изпразване.

Авджиите на една от най-активните дружби сподели, че има „ положителни фрагменти “ и че не се е отказала от конкуренцията за най-точен мерник, откакто финишира с екземпляри от 130 и 100 кг, написа "Струма ".

В герои този път се трансфораха най-хубавият ефирен служащ измежду ловците и най-хубавият ловджия измежду телевизионните служащи Кирил Мурджев и „ трансферираният “ за уикенда от Садово Костадин Георгиев. Двамата приключиха резултатно напъните на останалите участници в лова, които този път заложиха пусия в местността Стъргач, покрай българо-гръцката граница.

Първи се регистрира по-възрастният от двамата – Кирил Мурждев, който удари и по-голямата дива свиня. Малко по-късно единствено с един изстрел и по-младият му сътрудник повали 100-килограмовото прасе, което пък бе „ дебют “ за неговата карабина от известна марка, закупена напълно неотдавна.

Именно за гостуването си в Гайтаниново Костадин Георгиев я бе запазил, а тя „ отбрани “ доверието му.

Веднага след края на излета двамата се увековечиха с снимки с трофеите, както и с обичайна групова фотография на дружинката. Спазени бяха и всички санитарно-хигиенни условия и бяха изпратени проби до способените органи, които да дефинират годността на месото за консумация.

За гайтаниновци това бе самобитен реванш, откакто неотдавна при следващия си излет те изпуснаха опцията да се завърнат със солидна слука. Те обаче подгониха дивите прасета към прилежащото Тешово, където тамошните ловци не им простиха и финишираха с 6:0 в своя изгода /убиха 6 прасета/.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР