С академично тържество Софийският университет (СУ) Св. Климент Охридски ще

...
С академично тържество Софийският университет (СУ) Св. Климент Охридски ще
Коментари Харесай

Софийският университет отбелязва своя патронен празник с тържество


С академично празненство Софийският университет (СУ) " Св. Климент Охридски " ще означи през днешния ден своя патронен празник, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Празникът по традиция ще стартира в 8:00 часа в университетския параклис " Св. Климент Охридски ", в Богословския факултет на Софийския университет (площад " Св. Неделя " 19), където Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, нравствен ментор на Богословския факултет, ще отслужи Света Божествена литургия. След службата, в 10:30 часа, литийно шествие ще се насочи към паметника на Св. Климент Охридски.

В 11:00 часа Академичният съвет на Софийския университет, отпред с ректора проф. Анастас Герджиков, ще сервира венец пред паметника на Св. Климент Охридски. Академичното празненство за празника ще се състои в аулата на Софийския университет и ще стартира в 11:15 часа. На него ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще поздрави академичната общественост.

Деканът на Факултета по славянски филологии доцент доктор Бойко Пенчев ще произнесе академично слово на тема  " Какво работи литературоведът ". Тържеството ще продължи с връчване на удостоверенията на новоизбраните професори за интервала от 25 ноември 2021 година до 25 ноември 2022 година

На церемонията ще бъдат връчени и следните награди: Голямата премия на Софийския университет " Св. Климент Охридски " за научна и изследователска активност, Наградата на Столичната община за най-хубав млад академик на Софийския университет " Св. Климент Охридски " за 2022 година, Годишните награди на Алма матер за образователната 2022/2023 година за патронния празник на СУ, Годишната стипендия за студентски достижения в радио или телевизионната публицистика на името на проф. Михаил Минков, Награда за най-хубава студентска разработка в областта на изтокознанието на името на проф. Александър Федотов.

Академичното празненство ще приключи с музикална стратегия на Университетския хор за старинна музика с диригент Красимира Цуцуманова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР