С административни методи държавата се опитва да се намесва в

...
С административни методи държавата се опитва да се намесва в
Коментари Харесай

Меси ли се държавата в подредената къща на веригите, като иска да вкара повече български продукти?

С административни способи страната се пробва да се намесва в пазарни структури и да ограничи достъпа на задгранични артикули до българския консуматор. Това разяснява Цветан Симеонов, ръководител на Управителния съвет на Българската комерсиално промишлена палата (БТПП) в предаването „ Плюс-минус “ по Нова телевизия.

Коментарът му е във връзка оповестеното през днешния ден желание от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) да изиска от огромните търговци да оферират повече български артикули.

Десислава Танева: За Великден очаквайте прясно и българско агнешко месо

„ Първо ще подведем потребителя и ще подлеем вода на вс други артикули. Веригите магазини са една добре подредена къща, мръсна стока не може да влезе, остаряла стока не може. И влиза Министерство на земеделието и храните и споделя: „ Не, във вашата къща ще се влиза с обувки, щом е от български потрбител ще я качите “, разяснява Симеонов.

Кадър: Нова Тв

И добави, че не е изяснено какво е „ българска стока “ в нормативните актове.

„ Ако желае Министерство на земеделието и храните да бъде потребно, дано да насочи напъните си там, където може да влияе “, сподели още Симеонов.

Според него поради интервала на изключителното състояние поради ковид страната може да обезпечи площи, където българските производители да продават стоките си, като им заплати наема за съответните пространства.

Кадър: Нова Тв.

Коментарът на Петър Симеонов от БТПП провокира реакция от страна на производител на телешко месо. Петя Василева, която също бе в студиото на Нова телевизия, изясни, че българските артикули се изкупуват на ниски цени. Тя изрично не бе съгласна с образеца, че биопродукцията може да „ изцапа “ огромните търговски вериги.

„ С това изявление съм меко казано афектирана. По този метод вие казвате, че българските артикули не дават отговор на условията “, сподели Василева.

И изясни още, че тя и сътрудниците й от биобранша имат всички нужни документи, само че не им се разрешава да покрият всички условия за огромните вериги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР