С 95 гласа за и 3 гласа против депутатите приеха

...
С 95 гласа за и 3 гласа против депутатите приеха
Коментари Харесай

По-високият данък за старите коли мина на първо четене

С 95 гласа " за " и 3 гласа " срещу " депутатите одобриха на първо четене измененията в данъчните закони за идната година. Основните промени плануват покачване на налозите за притежателите на по-стари коли.
Покачването ще е от порядъка на от 20 до 30 на 100 за старите коли, които не дават отговор на европейския екологичен стандарт Евро 3. Данъкът върху транспортните средства за идната година ще се оформя от два съставния елемент - веществен и екологичен.
Към имуществения ще се прибавя коефициент за възрастта на колите. Така притежателите на по-възрастни коли ще заплащат повече.
Според проучвания на синдикатите измененията ще обиден към 67% от притежателите на коли в България. Старите коли в страната са към 2 млн. и половина. За съпоставяне новите транспортни средства са към 150 хиляди
Менда Стоянова , ръководител на бюджетната комисия, разяснява, че стъпката е много умерена и че сумата няма да утежни хората.
Тя акцентира, че е извънредно време да спрем да се тровим с въздуха, който дишаме, и че старите коли по принцип са с по-нисък налог.
Освен това Стоянова желае да спрем да бъдем пазар втора ръка за старите коли на Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР