С 9 сантиметра е пораснал японският астронавт Норишиге Канаи след

...
С 9 сантиметра е пораснал японският астронавт Норишиге Канаи след
Коментари Харесай

Астронавт порасна с 9 см в Космоса

С 9 сантиметра е пораснал японският астронавт Норишиге Канаи след съвсем три седмичен престой на Международната галактическа станция. В Туитър той написа, че е обезпокоен от този скок в растежа си, тъй като не е несъмнено, че ще може да се събере в кораба Союз, който през юни би трябвало да го върне на Земята.


" Днес имам значимо известие. Проведох медицински прегледи на МКС и се оказа, че моят растеж се е нараснал с 9 сантиметра. Издължил съм се и то единствено за три седмици ", отбелязва астронавтът.

Дори когато бил в учебно заведение в междинните класове Норишиге не бил пораствал толкоз доста. Сега Канаи се тормозил по какъв начин ще се побере с новия си растеж на кораба " Союз " при връщането му на Земята.

Японското галактическо ведомство напомни, че заради липса на гравитация в Космоса, растежът на индивида се усилва с 1-2 сантиметра. Но до момента не било следено издължаване с 9 сантиметра.

На 19 декември предходната година с пилотирания транспортен съд " Союз " на борда на МКС дойдоха руснакът Антон Шкаплеров, американецът Скот Тингъл и японецът Норишиге Канаи. По проект този екипаж ще работи в орбита към четири месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР