С 9% повече са родителите, които търсят индивидуален контакт с

...
С 9% повече са родителите, които търсят индивидуален контакт с
Коментари Харесай

Децата са по-мотивирани, ако се предаде практическа стойност на наученото в час

С 9% повече са родителите, които търсят самостоятелен контакт с учебното заведение, а учителите, които търсят персонален контакт с родителите са нарастнали с 13.5%.

Данните бяха изнесени на Годишната конференция на Център за приобщаващо обучение (ЦПО) в събота, която събра над 300 шефове, учители, родители и експерти, работещи с деца, обединени от разбирането, че учебното заведение не е единствено в процеса на приобщаване.

Обобщените данни са от програмата на ЦПО " С взор в бъдещето – учебното заведение има смисъл ", показана на форума. Тя има за цел да създаде методология и инструмент за задържане на децата в учебно заведение посредством повишение на мотивацията им за учене и придаване на практическа стойност на наученото в час в партньорство със СУ " Христо Смирненски " в Брезово и СУ " Георги Бенковски " в Тетевен.

Програмата съставлява доброволна и дълготрайна работа на деца в шести клас с експерти от локалната общественост. Посещенията се организират дружно с преподавател, който преподава предмет от съответната научна област. Работата на учителя е да свърже практическите занимания с образователния материал.

До този миг тя е посочила резултати, които я вършат подобаваща за развиване в по-голям мащаб. В разследване на присъединяване си в програмата 70% от децата споделят, че учебното заведение е станало по-интересно; 27% са трансформирали фантазиите си за бъдеща професия; 50% са нараснали знанията си по предметите, свързани с присъединяване им в нея; с 20% са намалели отсъствията на децата спрямо миналата година, демонстрират данните.

В три панелни полемики на форума беше проследено по какъв начин и за какво е значимо учебното заведение единствено да притегля партньори; за какво бизнесът е основна страна за повишение на мотивацията на децата да продължат образованието си и да подкрепи построяването на витална и дейна локална общност; по какъв начин учебните заведения да развият пълноценни партньорства с институциите на локално равнище, които водят до дълготрайни работещи практики.

Специални посетители на конференцията бяха Дарел Кол, създател и изпълнителен шеф и Лаша Стордър, програмен шеф на канадската организация Career Trek, които описаха за своята дългогодишна стратегия, с която стимулират младежи от кандската провинция Манитоба, да видят смисъла от ученето в учебно заведение като ги срещат с експерти от разнообразни сфери. Всяка година Career Trek оказва помощ на 800 деца и младежи да стартират професионалния си път. Програмата на организацията е услуга в общността, която свързва деца, техните родители, компании и индустриални сътрудници, учебни заведения, университети и представители на локалната власт, обединени от общата цел за основаване на трайна врзъка сред ученето и бъдещата професионалната реализация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР