С 9 гласа „за“, един – „против“ и четирима „въздържал

...
С 9 гласа „за“, един – „против“ и четирима „въздържал
Коментари Харесай

Приет е бюджетът на Генерал Тошево от близо 15,6 милиона лева

С 9 гласа „ за “, един – „ срещу “ и четирима „ въздържал се “ е признат бюджетът на добруджанската община Генерал Тошево, оповестяват от администрацията. Общата бюджетна рамка е 15 576 317 лева, като от тази сума преходният излишък е в размер на 2 245 916 лева Планираните доходи за делегирани от страната действия възлизат на 7 076 546 лева, а приходите за локални действия и държавни действия, дофинансирани с локални доходи, са 8 499 771 лева
Капиталовата стратегия е за близо 12,8 млн. лева В тази сума е включено финансиране от европейските фондове за 10,1 млн. лева със лични средства ще бъдат направени вложения за близо 2,7 млн. лева част от тях са за възстановяване на уличната и пътна инфраструктура на територията на цялата цялата община. Други 100 000 лева от бюджета ще бъдат ориентирани към разширение на газопреносната мрежа посредством общинското сдружение „ Добруджа газ “ АД.
В бюджета са заложени средства за ремонт на постройките на четири кметства и и рехабилитация на водопровода , захранващ селата Люляково и Писарово. Предвидени са средства за ремонт на постройката на железопътната гара след фактическото ѝ придобиване от локалната власт в Генерал Тошево, за спортната зала в СУ „ Никола Й. Вапцаров “ и за замяна на осветлението в цялата община с енергоспестяващо LED осветяване. За функционалност „ Образование “ ще бъдат предоставени 182 429 лева Средствата са главно за слагане на външно видеонаблюдение в няколко образователни заведения, газифициране на кухненския блок в детска градина „ Пролет “, поправки на ученическото общежитие, оградата в ОУ „ Йордан Йовков “в с. Спасово и кухненския блок на детската градина в това село.
Планирани са и средства за ремонт на седем читалища и няколко гробищни парка в обитаемоте места на общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР