С 9 гласа за“, 8 въздържал се“ и нито един

...
С 9 гласа за“, 8 въздържал се“ и нито един
Коментари Харесай

Втората година от майчинството се обвързва с минималната заплата, приеха на първо четене

С 9 гласа „ за “, 8 „ въздържал се “ и нито един „ срещу “ депутатите от парламентарната обществена комисия одобриха на първо четене размерът на майчинството през втората година да се обвърже с размера на минималната работна заплата. Предложението е на Българска социалистическа партия като с изменението се дава опция парите да се изплащат на бащата (осиновителя) или на лицето, което е поело грижите за детето, когато вместо от майката (осиновителката), спомагателният заплатен отпуск за развъждане се употребява от тях.

През тази година компенсацията е 710 лева.  От „ Възраждане ” поддържат законопроекта, само че попитаха Българска социалистическа партия за какво предлага в този момент тази смяна, а не когато са управлявали.

Шефът на обществената комисия Георги Гьоков също бе безапелационен, че във време на рецесия би трябвало да се поддържат младите фамилии.

Според  Деница Сачева от  ГЕРБ-СДС не излиза наяве дали препоръчаните законодателни промени не са подготовка за предизборна акция. По думите ѝ „ промени на парче “ не допускат цялостна дълготрайна политика за поддръжка на децата и родителите. Севим Али от Движение за права и свободи обърна внимание, че в този момент настоящото законодателство дава опция при хода на бюджетната процедура, когато се приема бюджетът на Държавното публично обезпечаване, да се дефинира този размер.

Обезщетението сега се употребява от по малко то 30 хиляди души. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР