С 9% ДДС да се облагат и фитнесите предлагат депутати

...
С 9% ДДС да се облагат и фитнесите предлагат депутати
Коментари Харесай

9% ДДС и за фитнесите

С 9% Данък добавена стойност да се таксуват и фитнесите оферират депутати от ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Това излиза наяве от ремонти в Закона за Данък добавена стойност, импортирани към този момент в Народното събрание от група народни представители, отпред с Валери Симеонов, заяви в. " Сега ".

В понеделник министър председателят Бойко Борисов разгласи, че с понижената ставка ще се снабдят услугите на туроператорите, както и така наречен " инцидентни транспорти " в туризма - това са екскурзиите, проведени от туроператори и туристически организации. Освен това ресторантьорите получават следващ подарък - 9% Данък добавена стойност за виното и бирата.

Още същия ден Валери Симеонов е внесъл в Народното събрание промените в Закона за Данък добавена стойност. От текстовете излиза наяве, че с понижена ставка се предлага да бъдат и " доставката на услуги за потребление на спортни уреди ". Формулировката е много обща, което включва освен фитнес залите, само че и използването на тенис кортове и други спортни зали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР