С 86.12 точки френско-германският консорциум „Соф Кънект“ спечели 35-одишната концесия

...
С 86.12 точки френско-германският консорциум „Соф Кънект“ спечели 35-одишната концесия
Коментари Харесай

Летище „София“ с трети терминал до 2030 г.

С 86.12 точки френско-германският консорциум „ Соф Кънект “ завоюва 35-одишната концесия на летище „ София “. Техническото им предложение получи оптималните 100 точки, а годишното им концесионно заплащане ще е 24.54 млн. EUR. Макар да не бяха измежду любимците по време на процедурата те завоюваха състезанието, с помощта на положителния баланс сред вложения, летищни такси, доходи и разноски и пътникопоток, изясняват от компанията.

Плановете на консорциума са, до 2030 година да бъде построен трети терминал. Той ще се намира до настоящия втори, а първият ще бъде изведен от употреба. Това по никакъв метод няма да наруши работата на летището, твърди представителят на „ Соф Кънект “ Стефан Верман, представен от Медиапул. В по-краткосрочен проект – първите две години, се възнамеряват серия механически вложения, като да вземем за пример във водоснабдителното оборудване, пречиствателната станция за отпадни води, система за наблюдаване на насипи по крайбрежията на р. Искър. Ще бъдат направени вложения и в усъвършенстване на летищното съоръжение и инфраструктура, а точно преустрояване на обозначителната система на перона на Терминал 1, възобновяване на оборудванията за поддръжка и други.

Следващият стадий е развиване на летището до 2030 година и тогава ще бъде построен новият терминал 3, а сегашният Терминал 1 ще бъде изведен от употреба. „ Всичко това по никакъв метод няма да нарушава работата на летището. Ще използваме опита си от летище " Ла Гуардия " в Ню Йорк. Новият Терминал 3 ще бъде директно от лявата страна на Терминал 2 и ще минава около контролната кула за ръководство на полетите. Тя ще дава опция за непосредствено качване в самолета през ръкав, както и отиване пеш до него за нискобюджетните авиковпании “, изяснява Верман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР