С 85 гласа за“ от 86 гласували народни представили и

...
С 85 гласа за“ от 86 гласували народни представили и
Коментари Харесай

Узакониха изплащането на надлимитната дейност на болниците със задна дата |

С 85 гласа „ за “ от 86 дали своят вот национални показали и един въздържал се беше признато изменението в Закона за бюджета на НЗОК за 2020 година, за изплащане надлимитната активност за 2015 и 2016 година на лечебните заведения.

В закона е записано, че при съществуване на неусвоени средства от здравноосигурителни заплащания до 75 млн. лева от тях могат да се употребяват за възнаграждение на регистрирани от изпълнителите на болнична здравна помощ с контракт с НЗОК за съответния интервал, незаплатени действия в болничната здравна помощ за 2015 година и 2016 година Установяването от НЗОК на стойностите на незаплатени действия в болничната здравна помощ за 2015 година и за 2016 година се прави посредством инспекции от контролните органи на НЗОК/РЗОК и се заплаща при условия и по ред, избрани взаимно от Надзорния съвет на НЗОК и от Управителния съвет на БЛС.

До решението за актуализация на бюджета на касата се стигна, след като стана ясно, че поради коронавирус рецесията лечебните заведения не могат да усвоят плануваният им бюджет, поради доста намалелият поток на пациенти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР