С 8.2% са поевтинели жилищата в Дубай през миналата година.

...
С 8.2% са поевтинели жилищата в Дубай през миналата година.
Коментари Харесай

Изгодни цени на имотите в Дубай

С 8.2% са поевтинели жилищата в Дубай през предходната година. За съпоставяне, през 2017-а този % е бил 5.2%. Причините за по-високия ритъм на обезценяване са слабият стопански растеж, отрицателното въодушевление измежду вложителите и свръх предлагането. Емирството беше едно от най-засегнатите от рецесията през 2008-а. За интервала от юли 2008-септември 2011 година обезценяването беше в границите на 53%. Според анализатори картината през настоящата година няма да е по-различна от тази при започване на десетилетието, а повода ще е свръх предлагането. През предходната година към общия жилищен фонд на Дубай бяха добавени нови 43 000 жилищни единици, а в Абу Даби - 8000.

На пазара въздействие оказаха още няколко фактора. Сред тях са новите регулации в ипотечното кредитиране въведени през 2013 година, забавянето в темпа на повишаване на жилищата в двете най-големи арабски емирства. Също по този начин неотдавна локалната Агенция по вписванията увеличи двойно таксите при регистрация на покупка на парцел от 2% на 4% за намаление търсенето. И не на последно място прелюдия от началото на 2018 година Данък добавена стойност, чийто размер за недвижими парцели е 5%.

Доходността от отдаване чартърен на апартамент в Дубай е 5.2%. Средната цена на квадратен метър в Емирството е 5920 EUR. Покупката на жилище от 120 кв.м в центъра ще коства на клиента приблизително 710 100 EUR. Наемът от сходен парцел е 3070 EUR.

През предходната година стопанската система на ОАЕ набъбна с 2.9%. За настоящата се чака тя да се усили с 3.7% по прогнози на Международния валутен фонд. Доводите за това са стабилизиране на цената на петрола, възстановяване на търговията в международен мащаб и вложенията, които се вършат в границите на Expo 2020.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР