С 66 машини ще бъдат почиствани от сняг тази зима

...
С 66 машини ще бъдат почиствани от сняг тази зима
Коментари Харесай

66 снегопочистващи машини ще поддържат улиците в Русе през зимата

С 66 машини ще бъдат почиствани от сняг тази зима улиците на Русе, общинските пътища сред дребните обитаеми места и входно-изходните сектори на града.

Осигурени са и 11 ръчни снегорина. Директорът на общинската дирекция " Обществен ред и сигурност " Спасимир Димитров сподели, че снегопочистващите компаниите са подготвени за зимата, подсигурени са нужните инертни материали, оповестява Българска телеграфна агенция.

В Русе уличната мрежа е близо 1,5 млн. кв. м, а към 650 000 кв. м е тротоарната повърхност. Димитров сподели, че проблем всяка година се оказва почистването на дребните улици и на тротоарите, а основа причина за това е незадоволителната дребна техника и множеството паркирани коли.

Кметовете на селата Басарбово, Бъзън и Червена вода оповестиха, че постоянно през зимата има токови удари в обитаемоте места. От електроразпределителното сдружение обясниха, че работят по казуса, в региона има и 43 спешни екипа, които са в денонощна подготвеност.

От БЧК оповестиха, че петте спешни центъра в района са заредени с артикули и могат да оказват помощ при нужда на бедстващи пасажери. От няколко дни в Русе работи и трапезарията за бездомни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР