С 61 гласа македонският парламента ратифицира договора Договора за добросъседство

...
С 61 гласа македонският парламента ратифицира договора Договора за добросъседство
Коментари Харесай

Македония ратифицира Договора за добросъседство с България

С 61 гласа македонският Народното събрание ратифицира контракта Договора за добросъседство и другарство сред Република Македония и България, съобщи БГНЕС.

Македонският външен министър Никола Димитров съобщи, че „ договорът пази нашите ползи и ползите на България “. Той дефинира като прекрасен знак това, че договорът се ратифицира на днешния ден, на който през 1992 година България първа в света признава независимостта на Република Македония под нейното конституционно име.

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, по чието време по контракта нямаше огромно придвижване, бойкотира гласуването – поради арестите на нейни членове за погрома над Народното събрание през май м.г.

Министерството на външните работи на Република България приветства решението на Народното събрание на Република Македония да ратифицира Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни.

С този акт се удостоверява волята за създаване на добросъседски връзки, които са значим детайл от европейската вероятност на всички страни от Западните Балкани, се показва в публично известие от Министерство на външните работи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР