С 6 милиона лева повече, отколкото досега, ще получават занапред

...
С 6 милиона лева повече, отколкото досега, ще получават занапред
Коментари Харесай

С 6 млн. лева повече за болниците, които имат договор със здравната каса

С 6 милиона лв. повече, в сравнение с до момента, ще получават отсега нататък лечебните заведения, които имат контракт със здравната каса. Надзорният съвет на институцията реши да разблокира част от оперативния запас в бюджета за здраве, което ще разреши лечебните заведения да се възползват от месечна сума, в размер на 139 млн. лева, а не 133 - както досега.

Надзорниците поддържаха и концепцията да се влиза в лечебните заведения с персонални карти, тя обаче ще би трябвало да залегне като промяна в сегашния Национален рамков контракт. Надзорът е дал своя вот още лекарите да се задължат да предписват най-финансово допустимата терапия, когато се чака резултатът от лекуването да е идентичен и с по-скъпите лечения. Така съгласно ръководителя на надзорния съвет Кирил Ананиев касата ще подписва контракт с тези лекари, които са " разходоспестяващи ".

" Всички членове на Надзорния съвет поддържаха новия механизъм и мисля, че от тук нататък нещата ще бъдат доста по-добре контролирани. В лечебните заведения нещата ще вървят съгласно новото систематизиране, което направихме през днешния ден. Около 6 млн. лв. на месец добави средства, които предоставяме. Седем месеца по 6 милиона са 42 милиона лв.. Разчитаме първо и главно на контролната активност. Имаме подготвен проект за нови промени в региона на контрола, а също по този начин разчитаме и на запаса, който има касата. ", добави Ананиев.

  По тематиката Актуализация на бюджета на НЗОК желаят лекари И шефът на НЗОК поддържа концепцията за безлимитни болници
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР