С 55 гласа за и 73 гласа против“ депутатите

...
С 55 гласа за  и 73 гласа против“ депутатите
Коментари Харесай

БСП поиска открито заседание за военната помощ, депутатите г...

С 55 гласа „ за „ и 73 гласа „ срещу “ депутатите не одобриха предлагането на Българска социалистическа партия да се разисква в намерено съвещание дали страната ни да даде военна помощ за Украйна.

Депутатите вземат решение на второ четене дали да предоставим военна и военнотехническа поддръжка на Украйна, само че също както на първо четене законопроектът се обрисува да скара народните представители.

„ Точно 10% от депутатите са си създали труда да се срещнат каква тъкмо помощ ще предоставяме на Украйна. Тук въобще не става въпрос, че имаме благосклонности към украинските жители, които страдат в тази война, че България би трябвало да изрази своята взаимност посредством филантропична помощ, посредством подкрепяне възобновяване на инфраструктурата, само че тези политически решения в този момент нямат нищо общо. Особено значимо е и полемиката да бъде обществена, да могат жителите да видят ясно какво се случва “. Това съобщи Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

По време на дебата стана ясно, че Вигенин на съвещание на комисията по защита е направил предложение да се сътвори нов чл.2, посредством който да има промени в количеството и типа на безвъзмездното предоставяното оръжие, техника и муниции, което предложение да размени член 1 от предлагането. „ Това, което предлагаме не е изменение на съглашението, а допълнение, тъй като по този начин както е препоръчан законопроектът е противоконституционен “, съобщи още той. Засега предлагането остава отхвърлено
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР