С 54% се е понижил броят на сделките с имоти

...
С 54% се е понижил броят на сделките с имоти
Коментари Харесай

Колапс за най-скъпия пазар

С 54% се е намалил броят на покупко-продажбите с парцели в най-луксозния регион на Съединени американски щати – Манхатън. Данните са за второто тримесечие на настоящата година по отношение на същия интервал на 2019 година Това повлече след себе си срив и на цените, които към този момент са с 18% по-ниски, като междинната цена е малко над 1 млн. USD. Това е най-големия спад за последните 10 години, напомнят анализатори.

„ За интервала април-юни 2020 година са били осъществени едвам 1147 покупко-продажби, което е най-ниското равнище откогато се води сходна статистика. Основната причина е невъзможността за осъществяване на действителни огледи вследствие на пандемията от коронавируса”, показват локални анализатори.

Като доказателство за срутва на цените може да послужи апартамент в една от емблематичните за Манхатън здания –One 57. В момента той се продава против 28 млн. USD, а през 2014 година е бил платен против 47.5 млн. USD. Подобна наклонност е следи и с други парцели в същата постройка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР