С 51 млн. лв. повече са приходите на Столичната община

...
С 51 млн. лв. повече са приходите на Столичната община
Коментари Харесай

С 51 млн. лв. повече са приходите на Столичната община за 2016 г. спрямо предходната година

С 51 млн. лева повече са приходите на Столичната община за 2016 година по отношение на миналата година. Това разяснява пред публицисти зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов, откакто Общинският съвет одобри на съвещание през днешния ден годишния доклад за осъществяването на бюджета на Столичната община за 2016 година

Резултатите са извънредно положителни, има 100 % осъществяване на приходната част и доста положително осъществяване на финансовата стратегия, добави той.

Съветът одобри осъществяването на бюджета и за първото полугодие на тази година. Резултатите също са положителни, имаме по-добри доходи по отношение на 2016 година, тъй че би трябвало да сме удовлетворени от това, което реализираме, уточни Барбалов.

Той означи, че сега се приготвят промени в Закона за обществените финанси, които вършат още по-важно точното обмисляне на приходите. В момента ние сме извънредно прецизни в тази област, тъй като в бъдеще общините няма да могат да подписват контракти, в случай че не изпълнят своите доходи, уточни зам.-кметът по финанси.

Относно бюджета за следващата година, Барбалов уточни, че са създали процедура, с която се стремят полемиките в обособените комисии да стартират по-рано.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР