С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които

...
С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които
Коментари Харесай

Учителите ще взимат с 500 лева в повече, но трябва да...

С 500 лв. ще бъде увеличена заплатата на учителите, които се включат в Национална стратегия „ Мотивирани учители “ и пожелаят да работят в учебни заведения с проблематични области, в това число с възпитаници, които имат ниски просветителни резултати или невисок обществен статус.

Това планува Проект за изменение на програмата, оповестен от просветителното министерство, заяви "Банкеръ ".

Учителите ще получават и спомагателни средства за наем в размер на 200 лв. за период от 12 месеца. Предвиждат се и средства за възобновяване на транспортни разноски за пътуващите преподаватели за същия интервал. Преди изменението средствата за в допълнение финансово стимулиране бяха в размер на 300 лв..

Програмата уголемява опциите за включване на експерти в едногодишните образования за придобиване на професионална подготовка „ учител” за всеки един от образователните предмети – математика, информатика и осведомителни технологии, непознати езици, биология и здравно обучение, химия и запазване на околната среда. Вече ще се позволяват и претенденти с образователно-квалификационна степен „ бакалавър “ с изключение на експерти със степен „ магистър”.

Националната стратегия “Мотивирани учители “ е основана, с цел да бъдат подкрепени учебните заведения посредством комплекс от ограничения за обезпечаване на квалифицирани и стимулирани педагогичен експерти за справяне в действителната учебна среда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР