С 500 хил. лв. се намалява издръжката на СОС, 1

...
С 500 хил. лв. се намалява издръжката на СОС, 1
Коментари Харесай

С половин милион лева се намалява издръжката на Столичния общински съвет

С 500 хиляди лева се понижава издръжката на СОС, 1 млн. лева повече се отпускат за видеонаблюдение и сигурност, а парите за зимно разчистване ще се употребяват за миене на тротоари за поддържане на хигиена по време на пандемията. С 550 000 лева се понижават средствата на програмата за озеленяване - " Зелена София ". 
Актуализацията на бюджета бе призната през днешния ден на онлайн сесията на СОС. В приходната част понижение на парите има с 3,5 млн. лева от налог върху МПС, от придобиване на имущества по възмезден метод - 8 млн. лева и с 6 млн. лева от туристически налог.
СОС одобри актуализацията с 32 гласа " за ", 17 - " срещу " и 11 " въздържали се " . Срещу актуализацията гласоподаваха групата на Българска социалистическа партия и част от Демократична България. Независимият общински консултант Борис Бонев се въздържа, както и част от групата на Демократична България.
За първите 4 месеца на годината спадът в плануваните доходи е 90 милиона лв. , по отношение на същия интервал на предходната година, регистрира кметът Йорданка Фандъкова:
„ С 12, 8 милиона лв. понижаваме настоящите разноски и с 13,3 милиона лв. - средствата от капиталовата стратегия. Общото понижение на финансовата стратегия, по отношение на към този момент гласуваната, на този стадий е малко под 3%. Подчертавам, че това е консервативна прогноза за понижение от този стадий на развиване на рецесията.
С тази актуализация резервираме всички планувани средства за стратегическите цели като метро, транспортните връзки от вътрешния кръг, връзките с Околовръстния път, строителството на детски градини, детски ясли, средствата за непорочност, вложенията в общинските лечебни заведения и ДКЦ-та, както и издръжката на обществените услуги “, уточни още тя.
Припомняме, че групата на Патриотите в Столичния общински съвет внесе в понеделник оферти за актуализиране на бюджета на Столична община. Според тях предвид на регистрирания и предстоящ спад на приходите на общината би трябвало да има понижение на разноските. 
Председателят на групата Карлос Контрера бе безапелационен, че прелюдия от „ Московска “ 33 принцип да не се понижават разноските за огромните инфраструктурни обекти и за плановете с европейско финансиране е верен и се поддържа от общинските съветници от „ Патриоти за София “.
Патриотите предложиха приходната част да бъде понижена с 8,5 млн. лева , защото чакат спад на приходите от лихви за налози, мита и осигурителни вноски, от наеми на земя и дивиденти от комерсиалните сдружения.
По отношение на разноските Карлос Контрера уточни, че упорства да се понижи бюджета на СОС с 500 000 лева, да се понижи издръжката на „ Озеленяване “ с 500 000 лева, издръжката на „ Управление на отпадъците “ с 1,5 млн. лева Също по този начин се предлага 1 млн. лева от зимното разчистване да бъдат ориентирани към миене на улици и тротоари, като част от тези оферти бяха признати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР